Arquitectura i urbanisme

Notícies relacionades

5 Comments

 1. 3

  Noi Follet

  Per a quin “barri” són vitals les zones verdes?
  http://www.sant-andreu.com/perlescasernes/

  Respondre
  1. 3.1

   Pablo Puyuelo

   Moltes gràcies per comentar! Primer de tot felicitats per la web, realment és un magnífic recull de tota la situació de les casernes de Sant Andreu i de les reivindicacions del barri.
   He estat llegint el vostre manifest i tot i haver passat 12 anys des de l’inici del projecte (2004), les demandes encara son patents avui en dia. De fet, probablement avui encara és més complicat l’accés a l’habitatge degut a la greu crisi econòmica que hem patit i encara seguim patint.

   En el seu moment es va plantejar aquest sostre privat evidentment amb la finalitat d’especular amb el terreny i en una època en que el sector de la construcció vivia de ple la bombolla immobiliària. Avui en dia, moltes d’aquestes constructores estan en fallida i moltes altres ja han tancat. De fet, actualment aquesta part dels habitatges privats és la zona que jo veig més incerta del projecte i que a dia d’avui veig més lluny que s’arribi a construir. Degut a que la compra de pisos ha caigut molt, que l’accès al crèdit continua essent molt complicat i que es tracta d’una zona relativament perifèrica.

   Per això mateix defenso totalment la vostra reivindicació, i de fet, és l’única manera que veig d’aconseguir enllestir el projecte de les Casernes de forma digna i el més àgil possible. De fet. el lloguer social és la forma utilitada arreu d’Europa i aquí és un dels pocs llocs on l’habitatge protegit ha sigut generalment de propietat.

   Moltes gràcies i espero poder continuar un debat tant interessant i amb gent que coneix profundament el projecte de les Casernes.

   Salut!

   Respondre
 2. 2

  Carolina

  Molt interessant, per reflexionar

  Respondre
 3. 1

  Jordi

  Article molt ben documentat.
  No hauriem d’oblidar, per les properes accions d’agitació, que tenim uns ocupas: “la legión”

  Respondre
  1. 1.1

   Pablo Puyuelo

   Moltes gràcies Jordi! Missatges així animen a seguir treballant!

   El tema de la cessió dels terrenys a “La Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona” és una qüestió que ha aixecat molta polseguera. Això es va aprovar l’octubre de 2013 i des d’aleshores, en els últims 2 anys hi ha hagut una gran quantitat de protestes.

   Per entendre això hem de recordar que l’any 2012 l’ajuntament de Barcelona inicia l’anomenat Pla Buits (octubre 2012): http://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/ca/pla-buits

   Amb aquest es planteja dinamitzar aquells solars buits que degut a la crisi econòmica no tenen previsió d’iniciar les obres en un futur immediat. Aquí et deixo les bases d’aquesta assignació:

   “El programa municipal Pla de Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social (Pla BUITS) té l’objectiu de dinamitzar terrenys en desús de la ciutat de Barcelona, a través activitats d’interès públic de caràcter provisional, impulsades per entitats públiques o privades sense ànim de lucre, afavorint la implicació de la societat civil en la regeneració i dinamització del teixit urbà. Les activitats i usos de cadascun dels espais, d’un any prorrogable a tres anys màxim, tenen consideració d’interès públic o d’utilitat social, caràcter temporal i llurs instal·lacions són fàcilment desmuntables. Es tracta d’activitats d’àmbit educatiu, esportiu, lúdic o recreatiu, cultural o artístic, ambiental o paisatgístic, social o comunitari, o anàlegs. ”

   Crec que sobren les paraules i son obvies les conclusions. Esperem que finalment es formalitzi la retirada de la concessió i s’assigni a entitats que siguin capaces de fer activitats que ajudin a dinamitzar el barri. Un hort urbà per a l’Escola Eulàlia Bota crec que seria una bona opció, entre moltes altres.

   Que vagi bé,

   Pablo

   Respondre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© Associació Andreuenca de Mitjans Audiovisuals
Qui som  |  Publicitat  |  Contacte  |  Avís legal

Diari associat a: