Amb la publicació d’aquest article sobre el concurs en llengua catalana AMIC-Ficcions, Andreuenc segueix promocionant l’escriptura creativa i el recolzament a aquelles persones del districte que volen tenir la satisfacció de donar visibilitat a la seva obra.
A més, tal com Andreuenc va informar en el seu moment, en l’edició anterior, amb una participació de 3.660 nois i noies, el Col·legi Manyanet Sant Andreu va aconseguir un veritable triomf ja que Laia Bosch Fontan i Arián Márquez Martínez, conjuntament, van guanyar el Premi a la Millor Història, i Júlia Antich Climent se’n va en dur el Premi Especial Ciutat de Barcelona.
AMIC-Ficcions, L’aventura de crear històries
En aquesta tretzena edició, el concurs segueix tractant de despertar la creació literària entre els joves de parla catalana. L’any passat hi van participar més de 3.660 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià. Enguany, ja des del 5 d’octubre i fins al 8 de febrer, els estudiants que vulguin participar es poden registrar a través del web www.ficcions.cat.
L’objectiu del concurs és impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària i Batxillerat amb inquietuds literàries i culturals. AMIC-Ficcions vol continuar creixent i consolidar-se com el concurs de creació en llengua catalana de referència per als joves. Més de 270 instituts hi van participar en la darrera edició i aquest curs ens proposem ser molts més gràcies a la participació de l’alumnat i a la col·laboració del professorat.
El funcionament
El concurs es desenvolupa a través del web www.ficcions.cat, un punt de trobada on, a més de publicar-hi les seves històries, els participants podran trobar-hi notícies, entrevistes i enllaços d’interès.
Ficcions proposa cinc inicis extrets de les següents obres publicades: El secret del Bosc Vell de Dino Buzzati, Uns quants dies de novembre de Jordi Sierra i Fabra, La Faula de Guillem de Torroella, L’assassí que estimava els llibres de Martí Domínguez i Sobre la terra impura de Melcior Comes. A partir d’aquests fragments, l’alumnat ha de crear una història de tres capítols. La participació pot ser individual o en grup de fins a tres persones.
El jurat i els premis
La pujada del primer capítol començarà l’11 de gener de 2021 i el concurs s’acabarà el 29 de març, data límit per entregar el tercer capítol. El jurat, format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, valorarà la qualitat i l’originalitat de les històries. El veredicte es farà públic en diferents actes de cloenda territorials al llarg del mes de maig, on els finalistes i el professorat hi seran convidats.
L’organització del concurs premiarà les millors històries de cada territori. Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils. També es premiaran als professors/es més motivadors/es de cada territori amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.
Organitza AMIC, compromís amb l’educació
L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de quatre-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del territori, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de més d’1.000.000 exemplars, mentre que en digital superen els 12.450.000 d’usuaris únics mensuals.
L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.
Per a més informació consulteu el web del concurs: www.ficcions.cat o adreceu-vos directament a ficcions@amic.media o a través del telèfon 934 527 37.
Fotografia: fotografia d’arxiu amb concursants | amic.cat