Societat

Notícies relacionades

11 Comments

 1. 7

  Raül

  Hola, sóc veí de la plaça. M’agradaria saber per què és la plaça si no es perquè estiguin les persones ( nens inclosos). Les dos opinions són correctes però extremas, perquè no podem deixar pintar als nens al terra? Perquè no podem respectar a la gent del barri?
  Algú dels que opinan ha anat viatjat per Europa??( Ja que no estem a Europa) Quants parcs plens de jocs de fonts d’aigua hi han?? Perquè no podem demanar que ens posin una font per jugar amb l’aigua i no una font decorativa que no serveix per res?? De què serveix barellarnos entre nosaltres?? Moltes gràcies veïns.

  Respondre
  1. 7.1

   Alícia

   Et contesto des de Amsterdam i ho vaig escriure des de Brussel·les! Ok?
   Compartir significa respectar i ens falta molt civisme. El problema no és que els nens juguin o pintin sinò que els adults creguin que tot s’hi val sense respectar les mínimes normes de convivència i desentenent-se dels seus fills. És evident que aquesta sobresaturació exigeix augmentar les zones per jugar, banyar-se, pintar…però fixat que al parc de la Pegaso, assamblea de Catalunya etc.. això no passa, saps perquè? Doncs els pares no tenen espai propi d’oci i estan pendents dels fills.
   Per cert als parcs d’Amsterdam fins i tot hi ha monitors i animadors que proposen jocs i material pels nens i les famílies.

   Respondre
 2. 6

  Judith

  Leyendo esto parece que los niños son demonios! No los dejéis sueltos, por Dios!! No vayan a causar desgracias!! Las pelotas de cuero sí que creo que no deberían usarse en la plaza, y lo de dejar que los niños se bañen en la fuente me parece una imprudencia, más que una molestia. Pintar con tiza en un suelo! Eso es una aberración! No? XD. No entiendo que unos cuantos niños pintando el suelo puedan molestar a nadie, que no son permanentes, señores!! Que vida más gris y aburrida deben llevar esos vecinos que se quejan. Yo también vivo en Masadas y nunca me he quejado de esas cosas… Es más vine a vivir aquí precisamente por la vida que tiene la plaza. Deberíamos apreciar más a los niños… Todos lo fuimos alguna vez, aunque hay quien no se acuerda.

  Respondre
  1. 6.1

   Alícia

   Jo visc aprop de la plaça fa 40 anys i tinc dos fills que han jugat a la plaça i jo els he deixat jugar vigilant de no molestar ningú, però pensó que actualment, hi ha massa gent i això fa que l’incivisme sigui anònim i que la gent, que n’hi ha molta, que deixa els nens desatesos mentre pren unes copes vagi a més i provoqui conflictes, no per culpa dels nens sinó dels seus responsables i entenc que hi hagi veïns que no puguin més.
   Tinc uns amics amb dos fills, que viuen al costat de la plaça i que farts que nens petits, a la sortida de l’escola que hi ha al costat, invaisin el seu portal jugant, trucant, donant cops de pilota, etc, impedint-los viure amb normalitat, i de trobar-se sovint pares(encara que sembli increïble jo mateixa ho vaig veure un cop) fent fer pipí als fills petits en un racó, dins el portal de casa seva, van haver de decidir marxar de casa i posar-la en venta per poder té uperar la salut.
   Falten normes i civisme per poder fer compatible el dret a viure en pau amb l’esbarjo!

   Respondre
 3. 5

  Joan

  Aquestes mamis tan “cíviques” podrien fer el mateix a la porta de casa seva en lloc de molestar als veïns.

  Aquests fets no només tenen lloc aqui, també a d’altres parcs de Sant Andreu on a més monten festes d’aniversari, deixant brutisia i sorolls pels veïns.

  Quin exemple que doneu als vostres fills, mare meva….

  Respondre
  1. 5.1

   BeA

   Ho sento però veig molts més actes incívics en gent adulta sense nens que no en els fets que vostè descriu. No he anat a cap festa d’aquestes però si he vist com ho deixaven tot endreçat. Segurament es confon de país o de continent. La canalla dóna vida als barris, de veritat que no entenc com pot estar una ment com per rebutjar els nens, jo personalment prefereixo sentir cridar als nens que moltes altres coses que succeeixen al món. Torno a dir, sota la meva visió, una societat que rebutja els nens és una societat malalta.

   Respondre
 4. 4

  BeA

  Em sembla que confonem molts aspectes… els nens poden i han de jugar, sempre amb respecte, allà on puguin i tot i que hi hagi gent que li molesti veure’ls si és un indret públic, s’han d’aguantar. Una plaça pública dubto que tingui accés restringit senyors, si hi ha gent i no poden seure, el barri té més places. Que hi hagi nens jugant a una galleda dubto que sigui fruit d’un acte incívic, que hi hagi nens jugant dubto que sigui un acte incívic….
  Acte incívic és fer malbé el mobiliari públic, donar empentes per entrar al bus,…
  Una societat que no veu amb bons ulls que els nens juguin no és una societat sana…

  Respondre
 5. 3

  Maria

  Niños jugando en la plaza, es sano para todos!!! Parque y plazas mantenerse al alcance de los niños por favor!!!

  Respondre
 6. 2

  Teresa M.

  Les mares incíviques continúen defensant que els seus fills poden “molestar cívicament” (??) i que és normal banyar els nens en una galleda al mig de la plaça. El día que passi una desgracia a la font pel tema elèctric tot seran plors i reclamacions.

  Respondre
 7. 1

  Teresa M.

  Les mares incíviques continúen defensant que els seus fills poden “molestar cívicament” (??) y que és normal banyar els nens en una galleda al mig de la plaça. El día que passi una desgracia a la font pel tema elèctric tot seran plors i reclamacions.

  Respondre
  1. 1.1

   Monica

   Yo ya no llevo cochecito, pero he llevado , mis hijos han jugado en las plazas publicas Y en verano lo han hecho con agua y los “ abuelos ”se quejaban , curiosamente esos abuelos cuando yo era pequeña eran padres que nos defendían de otros “abuelos” que se quejaban de que jugasemos con agua o con la pelota o que gritaramos , uno de los problemas de nuestra sociedad es que los niños juegan poco en la calle, no nos quejemos cuando lo hagan.
   Por cierto lo de las barricadas de carritos… sin palabras

   Respondre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© Associació Andreuenca de Mitjans Audiovisuals
Qui som  |  Publicitat  |  Contacte  |  Avís legal

Diari associat a: