A la plaça del Comerç de 10 a 14 h.
Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra ha organitzat una trobada d’escriptors i escriptores que tindrà lloc diumenge de 10 a 14 h a la plaça Comerç per tal que els seus lectors i lectores puguin parlar amb ells i aconseguir la signatura del seu llibre.
Aquesta és la llista dels convidats i dels llibres d’actualitat que justifiquen la seva presència a la trobada:
- ‘La vida fantàstica’, de Dídac Bautista.
Dídac Bautista presenta un llibre, on ell, un nen de deu anys, amb una maduresa exemplar, ens explica els sentiments i les emocions de quan va estar hospitalitzat. Les il·lustracions de @whycarme acompanyen el text.
- ‘La morada de los dioses’, de Bartolomé Bioque.
Especialista en esoterisme, mitologia, màgia, i altres ciències, amb nomboses obres publicades, Bartolomé Bioque ha intervingut en programes de ràdio i tv. Amb ‘La Morada de los dioses’ fa un anàlisi diferent dels misteris de la muntanya de Montserrat.
- ‘Dones, arbres i poesia’, de Glòria Calafell.
La Glòria Calafell té molts poemaris publicats i ha guanyat, entre d’altres, el premi de poesia Martí i Pol. En aquesta antologia s’han triat, d’entre totes les poetesses contemporànies, tres poemes seus que enriqueixen la literatura catalana.
- ‘87 noches versadas’, d’Elena Civit.
’87 Noches Versadas’ és el primer llibre de l’Elena Civit. Des de joveneta ja era una gran amant de la literatura i és a la maduresa que s’aventura a compartir els seus sentiments i sensacions a través de les lletres.
- ‘Dones d’aigua’, de Núria Climent.
Núria Climent, periodista, escriptora, poeta, novel·lista, presenta l’antologia poètica ‘Dones d’aigua’, una antologia de poetes de principis del segle XXI.
- ‘Hivern càlid’, de Toni Cobos.
Toni Cobos es defineix a ell mateix com a “un escriptor a quatre mans i a quatre vents”. Amb ‘Hivern càlid’ coneixem la seva cara poètica i amb ‘Isarda’, la novel·lista. En ambdós casos escrits valents i trencadors.
- ‘Mientras alguien nos recuerda’, de Carmen Conde.
‘Mientras alguien nos recuerda’ és la tercera novel·la de Carmen Conde, versada en el gènere policíac. Ha guanyat premis i ha publicat en editorials de prestigi. En aquest relat ens endinsa a les intrigues d’un assassinat a la Barcelona dels 40.
- ‘Planeta latent’, d’Elm Puig.
Elm Puig, amb ‘Planeta latent’ ha guanyat el Premi Ciutat de Palma. Un poemari que segons el jurat “destaca per la seva elegància, subtilesa expositiva i capacitat de suggestió, així com per la seva profunditat estètica i humana”
- ‘La desaparició de la Júlia’, de Virna Esteva
Bibliotecària i gran lectora, Virna Esteva s’ha format a Escola d’Escriptura de l’Ateneu de Barcelona i l’Obrador de la Sala Beckett. El seu primer llibre publicat era de contes i relats curts. Amb ‘La desaparició de la Júlia’ s’aventura en la novel·la.
- ‘Y te cruzaste en mi camino’, de Daniel Gallart.
Què motiva un jove a emprendre tot sol el Camino de Santiago? Daniel Gallart ens compateix el viatge introspectiu i els paisatges d’aquesta ruta mil·lenària que no deixa mai ningú indiferent: és un viatge transformador.
- Anna Font presenta diverses obres.
Il·lustradora de renom, Anna Font transmet sensibilitat, empatia i tendresa amb els seus dibuixos. El seu art s’integra amb el text i en fan una bella lectura compartida amb els nostres menuts.
- ‘Amautserima’, de Roser Mañe
Amb aquesta novel·la, Roser Mañe ens desvetlla un relat d’amistat on en sentit de la vida i la mort s’entrellacen en un seguit d’aventures entre la realitat i la màgia.
- ‘Francesc Baliarda i Ribó’, de Joan Pallarès-Personat
Escriptor incansable, Joan Pallarès-Personat s’atreveix amb les cròniques de Barcelona i sobretot de Sant Andreu de Palomar i La Sagrera. Amb La vida del Noi Baliarda ens introdueix en uns episodis convulsos i interessants de Catalunya.
- ‘L’àlies personal’, de Carles Rosell
Amb gran domini de la tècnica i un vocabulari ric i genuí, Carles Rosell ens regala, amb ‘L’Alies personal’, un doll de poesies que ens porta amb els sentiments a la reflexió de la condició humana.
- Sara Martínez presenta dues obres.
Sara Martínez, mestra i escriptora de la Sagrera, presenta un conte infantil escrit en temps de pandèmia, i una novel·la sobre l’amistat.
- ‘El cuento de la Longuita’, Yess Padilla
Escriptora d’origen equatorià, Yess Padilla relata un conte d’una nina de drap feta i vestida pas a pas amb roba tradicional equatoriana. Un conte que ens recorda la cultura d’aquell país llunyà.
- Noe Gaya presenta diverses obres.
Noe Gaya descriu la seva experiència després d’haver patit un greu accident que la va deixar en cadira de rodes. Un exemple de superació plasmat en un conte i una novel·la amb una mirada optimista de com afrontar els obtacles de la vida.
- ‘Llaços de sang’, de Ramon Gasch
A Ramon Gasch el conexem per les seves novel·les de recreació històrica de Catalunya, on amb destresa combina la passió i l’aventura enmig de fets històrics, com és el cas de ‘Llaços de sang’. Amb el poemari ‘La ploma viva’ en descobrim una nova faceta.
Fotografia: Diada de Sant Jordi de 2019 | Víctor Fornieles