El districte de Sant Andreu ja disposa d’una oficina en funcionament a Congrés-Indians.
El projecte de Vila Veïna disposarà de deu oficines obertes al públic on la ciutadania pot trobar un equip professional per informar-se sobre els recursos i els serveis disponibles al voltant de la cura. A més de les oficines que ja funcionen, als barris de Vilapicina i la Torre Llobeta, Provençals del Poblenou, la Marina i el Congrés i els Indians, ara n’hi haurà sis de noves, que obriran en les properes dues setmanes, a:
- La Vila de Gràcia, al Casal de Gent Gran Montmany.
- La Maternitat i Sant Ramon, al local del districte.
- La Trinitat Vella, al Centre de Vida Comunitària.
- El Gòtic, al Centre Cívic Pati Llimona.
- Sant Gervasi de Cassoles, al Centre Cívic Vil·la Florida.
- El Carmel, a la Biblioteca Juan Marsé.
En el conjunt de persones ateses s’ha detectat la necessitat de disposar de recursos que afavoreixen la conciliació, així com l’increment dels malestars emocionals i de les situacions d’aïllament fruit de la pandèmia, l’augment del deteriorament físic i cognitiu de les persones grans, també arran de la covid-19, la manca de reconeixement del rol de les persones cuidadores, les situacions de vulnerabilitat de les treballadores de la cura o els sentiments reiterats de no arribar a tot.
Entre les novetats més destacades que es posaran en marxa aquesta tardor hi ha el projecte Mares Veïnes, que formarà quinze dones d’origen divers, amb infants a càrrec, perquè actuïn com a agents de prevenció comunitària amb mares nouvingudes o d’arrels diferents, els donin a conèixer els serveis de suport a la criança que ja hi ha a la ciutat i les ajudin a superar resistències o resoldre dubtes que es poden donar en processos de criança.
El projecte té una durada de 13 mesos i les 15 dones seleccionades rebran una beca per formar-se en un curs de suport a la criança de 210 hores, durant 6 setmanes. Quan acabin aquesta formació, signaran un contracte de 35 hores setmanals.
Fotografia: promoció del projecte | Ajuntament de Barcelona