A la tercera va la bona, però al Miquel Guich només li han calgut dos intents perquè el seu pa de pagès fos considerat el millor de tota Catalunya. Juntament amb els seus tres germans és copropietari d’El Forn del Passeig, que té tres botigues a Sant Andreu, i el passat dissabte va guanyar el concurs del Millor Pa de Pagès Català 2017.
Van decidir canviar el sistema d’elaboració després de no quedar classificats a l’edició del concurs del 2016, i es va convertir en un repte “no deixa de ser una motivació amb l’ofici” explica Guich mentre ho recorda. El secret està en l’augment del temps de fermentació i deixar reposar el pa fins a 18 hores. La massa mare de cultiu que elaboren és més fàcil de digerir i s’aconsegueixen més aromes.
Van introduir el nou pa de pagès quan es van classificar a l’edició de 2017 pels volts de setembre i tot i no haver estat un procés fàcil, ara se senten orgullosos “el mateix pa que vam portar a la final era el que s’estava venent a la botiga” assegura el forner. El premi més gran que s’emporta és “el reconeixement” i juntament amb la família ha decidit invertir els 2.000 euros del premi en publicitat.
L’any que ve també assistiran a la final del concurs però aquest cop com a jurat. No descarten, però, tornar a presentar-se en l’edició del 2019.
Fotografia: El Forn del Passeig | Andreuenc