Aquí ja pots consultar el programa de Festa Major. Demà, matí casteller a la Plaça Masadas.
El dijous 17 de novembre a les 20 h a la Nau Ivanow serà el pregó d’inici oficial de les celebracions que s’allargaran fins el diumenge 27 de novembre i que impliquen la col·laboració d’una seixantena d’entitats, equipaments i col·lectius. Però, de fet, demà mateix hi ha diada castellera a la Plaça Masadas a partir de les 11.30 h amb els Castellers de Figueres, els de Cornellà i la Jove de Barcelona.
La Festa Major de la Sagrera omplirà el barri d’activitats, de cultura popular i de concerts durant 10 intensos dies d’aquest novembre. Al llarg d’aquests propers dies, les festes convidaran el veïnat a gaudir d’espectacles, sopars de germanor, gimcanes i un llarg etcètera d’activitats a tots els espais de La Sagrera.
També hi haurà ball amb la Salseta de Poblesec, berenar veïnal amb la xocolatada, visita guiada a Torre de La Sagrera per tal de conèixer millor el patrimoni sagrerenc, portes obertes de la nau Bostik i la Ivanow, exposicions, teatre o esport.
La Festa Major també inclourà una cita per reivindicar els feminismes a través dels espais segurs i de la commemoració del 25N (Dia Internacional contra les violències masclistes) que, com cada any, comptarà amb activitats per a les escoles a l’envelat del barri.
I de la mà del patrocini del Centre Cívic La Sagrera “La barraca” els infants i joves del barri gaudiran del teatre fòrum ‘Somiar no és gratis’.
No es pot oblidar la celebració de la cursa popular de La Sagrera, la més antiga de la ciutat que, encara que se celebra el 18 de desembre, s’inclou entre els actes de Festa Major.
Aquest any s’ha posat molt d’èmfasi en un seguit de mesures i iniciatives que fan la Festa Major més accessible i inclusiva com, per exemple, vetllar perquè els espais de festa major siguin espais sense barreres i incorporar reserva d’espais per a persones amb mobilitat reduïda; incorporar mesures d’accessibilitat comunicativa al Pregó de Festa Major, a visites guiades, espectacles de teatre infantil i musicals; tenir en compte altres sensibilitats i proposar dies de festa major sense contaminació acústica ni lumínica,
En definitiva, es tracta de millorar en l’atenció a la diversitat de la ciutadania i promoure una participació activa en condicions d’igualtat.
Es pot consultar tota la programació en aquest enllaç.
Fotografia: matí casteller d’una edició anterior de la FM de la Sagrera | Ajuntament de Barcelona