L’art de Cèlia Vallès embellint un indret emblemàtic de la població empordanesa.
No hi ha cap dubte que el Port de la Selva és un dels pobles amb més encant del litoral del nord de Catalunya, envoltat per un entorn natural privilegiat, el mar i la muntanya del Cap de Creus, i per mantenir un nucli urbà respectuós amb l’essència rústica original.
La visita sempre paga la pena i des de desembre de 2020, els andreuencs compten amb un al·licient afegit ja que en aquesta línia de conservació del llegat tradicional amb aportacions modernes, el veïnat del Port de la Selva, sobretot els d’edat més avançada, han celebrat la recuperació dels dos brolladors d’aigua que van ser construïts a mitjans del s. XIX i es van soterrar a mitjans dels anys 90 del segle passat
El nou espai públic, situat al carrer del mateix nom en ple centre urbà, és obra de l’artista andreuenca Cèlia Vallès Pi i la ceramista local Isabel Buscató, de Cal Rajoler. La instal·lació consta de l’escultura d’una dona amb un doll al cap envoltada per unes elegants i subtils referències al paisatge de la zona, la reproducció dels dos caps de lleó per on raja l’aigua, uns panells amb imatges i explicacions històriques, un banc i un arbre combinats amb savi equilibri.
Cèlia Vallès Pi és veïna de Sant Andreu. Va estudiar a l’Escola Massana, formació que va ser la base de la seva vida professional. Ja jubilada, porta una vida activa com a professora de pintura al Casal de Gent Gran Bascònia, és sòcia del Grup de Pintors de Sant Andreu i és la il·lustradora dels llibres ‘Sant Andreu de palomar il·lustrat’, en col·laboració amb Pau Vinyes, i ‘Gràcia il·lustrada’, amb Josep Maria Contel, ambdós a l’editorial Llop Roig.
Fotografia de portada: aspecte actual de la font | Facebook
Fotografia interior: aspecte de l’indret abans de la intervenció | Google Maps