La cavalcada de Barcelona va refinant l’espectacle gràcies a entitats artístiques com l’Esbart Maragall.
A part de les diverses cavalcades que es van organitzar al districte de Sant Andreu gràcies a moltes de les entitats del territori, alguns andreuencs i andreuenques van ser reclutats per reforçar també la de Barcelona i oferir una gran rebuda als Reis de l’Orient formant part del seguici de patges, de carters i de carrosses reclutats en companyies artístiques de tota la ciutat.
Una d’aquestes comparses va estar integrada per l’Esbart Maragall, que va representar el paper de carters reials. Per aquest motiu anaven vestits amb túnica curta i pantalons blancs, i uns turbants, vels i cinturó de color bordeus, a més de portar a l’esquena una gran sobre penjat i un pal que aguantava una garlanda de llums blanques.
La seva participació es completava amb un ball que havia estat coreografiat per Anna Planes, de l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell.
Malgrat que la cavalcada es va haver d’adaptar a les circumstàncies imposades per l’epidèmia, ja que no es van llançar caramels, la desfilada es va dividir en sis segments, menys participants, no es va poder asisstir a la cerimònia de la seva arribada i va gaudir de menys espectadors als carrers, les ganes d’agradar al públic estaven intactes.
De fet, es van incorporar novetats com carrosses reials de dos pisos enjardinades, nous vestits pels reis, una cua més llarga per l’estel, noves músiques i coreografies per amenitzar tot el recorregut, que va ser el tradicional dels darrers temps, per aconseguir un espectacle més refinat i artístic, objectiu complert gràcies també a la participació de l’Esbart Maragall.
L’espectacle es va poder veure en diverses televisions com TVE, TV3 i Betevé.
Fotografia de portada: l’Esbart Maragall durant la cavalcada | E. Martínez
Fotografia interior: prova de vestuari | E. Martínez