L’equipament vol ser un espai de llibertat, creació i lliure circulació d’idees en matèria d’innovació democràtica i tecnologia crítica, a partir d’un programa de formacions, activitats obertes i residències que contribueixin a reflexionar sobre els grans reptes de la societat en xarxa.
Amb aquest objectiu, ha obert una convocatòria de residències del Canòdrom que dona forma a la primera línia de propostes que durà a terme l’equipament durant els propers anys.
Les persones i organitzacions candidates no només trobaran un espai de referència on desenvolupar els seus projectes, sinó també on intercanviar idees, col·laborar i trobar sinergies amb iniciatives afins.
Tot això tenint en compte que el nou Canòdrom es planteja com a equipament de ciutat, aterrat i arrelat al barri del Congrés-Indians, que permet treballar en una triple escala d’intervenció: barri – ciutat – món. Aquestes dimensions territorials formen part fonamental dels criteris que les persones o col·lectius interessats han de tenir en compte en presentar la seva proposta del 4 al 24 de febrer, a través de la plataforma participativa del Canòdrom https://canodrom.decidim.barcelona.
La valoració de les candidatures serà establerta per un jurat qualificat composat per Tatiana Guerrero (assessora en polítiques socials publiques), Isabella Longo (directora de projectes de BIT Habitat), Arnau Monterde (director d’Innovació Democràtica), Antonio Alcàntara (expert en acció comunitària) i Rosa Borge (experta en plataformes participatives i deliberació online).
La convocatòria diferencia entre tres modalitats: projectes de recerca desenvolupats des d’universitats o grups de recerca, projectes de tecnologia i democràcia i, per últim, projectes singulars en dos nivells: feminismes i tecnologies digitals i democràtiques, o videojocs amb perspectiva crítica.
Fotografia: el Canòdrom com a Parc de recerca creativa | deardesign studio