La setmana passada La Sagrera es va convertir en el focus d’atenció de dues informacions ben diferents tant pel contingut com per la perspectiva temporal, ja que en un cas girava la vista cap al passat recent i en un altre cap a un futur no gaire llunyà, això sí, en tots dos casos va ser compartida l’eterna presència de l’estació inacabada que no para mai de ser argument per als mitjans de comunicació.
Amb el títol ‘La estación del AVE de La Sagrera acelera’, els periodistes Lluís Regàs i Jordi Subirana signaven un article a Metropoli Abierta basat en una entrevista amb en Joan Baltà, director de Barcelona Sagrera Alta Velocidad. A l’entrevista es destacava que dintre d’un mes ja circularan per l’estació, sense aturar-se, alguns trens de rodalies, mentre que els de l’AVE ho faran el 2023.
A la resta de l’article es recorden algunes de les espectaculars xifres de la totalitat del projecte, com el fet que l’estació serà l’edifici més gran de Barcelona, que s’urbanitzaran 164 hectàrees, que es construirán 10.000 vivendes per unes 25.000 persones, que es crearan gairebé 30.000 llocs de treball o que el parc lineal tindrà 3,7 km. de llarg.
Més endavant, els periodistes recorden la història del projecte des dels seus inicis. Es pot consultar l’article complet aquí.
Per altra banda, al programa de Betevé ‘Va passar aquí’ emès el 7 d’octubre va recordar que a mitjans de 2011 les obres de l’estació de La Sagrera van permetre descobrir el jaciment d’una gran vil·la romana de grans dimensions, uns 1.100 metres quadrats, gairebé completa que es dedicava industrialment a la producció de vi.
L’article s’estén en més detalls sobre el jaciment com el funcionament i parts d’una vil·la, determina la informació cronològica, refereix l’estat de les restes, detalla les troballes i recorda que totes les troballes són a la Zona Franca, a l’Arxiu Arqueològic del Museu d’Història de Barcelona.
Per consultar l’article complet es pot clicar aquí.
Fotografia: aspecte exterior de la futura estació de La Sagrera | Barcelona Sagrera Alta Velocidad