Com ja va anunciar Andreuenc el 6 d’agost, el restaurant de la família Rabasseda deixava de regentar el popular local de la plaça de Mercadal per gaudir d’una jubilació ben merescuda.
La reació dels veïns i veïnes va ser de consternació, per una banda, en haver de dir adéu a un establiment que des del 1966, primer gràcies a Joan Rabasseda i després a Narcís Rabasseda i la seva dona Bene Serra, va servir esmorzars i dinars durant més de 50 anys amb gran amabilitat i categoria. Com deia Loli Albuixech als comentaris del post de Facebook: ‘Quina pena, toda mi vida que lo conocemmos y a mi hija le encantaba comer allí’.
Per altra banda, també ban sovintejar els comentaris que desitjaven a la parella un feliç descans després de tants anys de treball. Era el cas de la Mercè Serrano, per exemple: Narcís i Beni, us trobarem molt a faltar però us desitgem molta sort en aquesta nova etapa de la vostra vida. Una forta abraçada!’
Un dels mèrits de la gestió de Narcís i Bene va ser enfocar la seva carta cap a la cuina de mercat i el producte de proximitat amb tant d’encert que va posar Sant Andreu en el mapa de la ruta dels amants d’aquest tipus de gastronomia i, sobretot, dels amants del bacallà.
Per aquest motiu, el passat i el futur del Rabasseda va aparèixer a les pàgines de La Vanguardia del proppassat dia 23. Óscar Muñoz va dedicar un exhaustiu article a recordar la història del local i a explicar, com ja apuntaven alguns comentaris al post d’Andreuenc, quin és el projecte de Frederic Lista, la persona que obrirà les portes del nou establiment i que podeu llegir a continuació en aquest enllaç.
Fotografia: barra i liquoreria de Can Rabasseda | Google