Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias, amb el suport del Districte de Sant Andreu, organitza l’acte commemoratiu que recorda que Sant Andreu de Palomar tingué un paper destacat en la Revolta dels Segadors el 1640 i que els seus habitants van viure esdeveniments que van resultar fonamentals durant la Guerra de Successió i el setge de 1713-1714 a Barcelona.
La cerimònia tindrà lloc dimarts 10 de setembre a les 17.45 a la plaça de les Dones de la Motor Ibèrica al costat mateix de l’Església de Sant Andreu de Palomar.
Pau Vinyes i Roig, membre del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias, serà el presentador de l’acte al llarg del qual hi haurà una ofrena floral a la capella dels Segadors i diverses intervencions. Lourdes Pinyol, d’Òmnium Cultural i del CEII, parlarà sobre El món rural i la Capella dels Segadors.
Els parlaments de les autoritats correspondran a Montserrat Benedí, presidenta del Consell del Districte de Sant Andreu; Jordi Rabassa, regidor de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Barcelona, i Lucia Martín, regidora del Districte de Sant Andreu.
Després de l’ofrena floral, clourà l’acte l’actuació de l’Orfeó L’Eco de Catalunya. Amb la participació del grup de trabucaires l’Escamot de la Santíssima Trinitat i de la Germandat de Trabucaires i Gegants de Sant Andreu.
A les 18.30 h, a la plaça de Can Fabra, l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar i el Foment Sardanista Andreuenc organitzen una ballada amb la Cobla Ciutat de Terrassa. En cas de mal temps, la ballada es traslladarà a les voltes del Mercat de Sant Andreu.
Fotografia: Imatge de la Revolta dels Segadors | lasega1640.cat