El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha fallat contra Uber considerant que la plataforma nord-americana és un servei de transport i no un servei de la societat de la informació, com al·legava Uber. Ara, per tant, les autoritats poden dur a terme canvis en els requisits que hauran de complir per poder operar en un territori.
Les pressions dels taxistes i les continues vagues del servei han donat els seus fruits. L’Associació Professional d’Elit Taxi de Barceona va denunciar Uber i va demanar que es prohibís el seu servei perquè suposava una competència delleial. El jutge va elevar el cas a la justícia de la Unió Europea. La batalla entre els dos sectors l’ha guanyat finalment el taxi, ja que, segons ha anunciat el TJUE, s’ha de considerar que el servei de intermediació per mitjà del transport no respon al servei de la societat de la informació, sinó al servei de transport. Uber no podrà operar amb conductors particulars, sinó que ara està obligada a treballar amb llicència, com la dels vehicles de lloguer amb conductor.
El sector del taxi ha reaccionant de forma positiva davant la sentència del TJUE i ha demanat que “s’inspeccionen i es sancionin els seus serveis des del 2014“, temps durant el qual qualifiquen que han sigut una competència deslleial pel seu sector. El president de la Federació Espanyola del Taxi, Miguel Ángel Leal, ha explicat que, segons càlculs de l’agrupació, “les sancions podrien pujar fins a més de 5.000 milions d’euros” sempre que “els governs autonòmics actuin com haurien d’actuar”.