Mentre arqueòlegs i historiadors encara busquen la ciutat perduda de l’Atlàntida, no saben que avui s’amaga a Sant Andreu. Calamars gegants, peixos pallasso, meduses i un “Yellow Submarine” en custodien l’entrada al carrer de les Monges. Avui, amb motiu de la Festa Major de Sant Andreu, els monitors de l’Esplai Sant Pacià han decorat el carrer com un fons marí. És el 18è any que el carrer de les monges pot lluir el títol de ser el més guarnit de les festes, un reconeixement que no és fàcil aconseguir.
Els preparatius comencen mesos enrere, a finals de setembre, quan els membres de l’esplai decideixen la temàtica de l’activitat. Aquest any el fons marí en perill va ser l’opció més votada i serà l’eix central dels jocs preparats per aquesta tarda. A partir de les 17 hores, apareixeran sirenes, tortugues i més animals marins que demanaran ajuda als nens i nenes de Sant Andreu. Per aconseguir-ho, els més petits hauran de superar una gimcana dins el pati de l’esplai i tots els participants tindran premi: a les 19 hores una xocolata amb melindros els estarà esperant.
“Volem que la gent de Sant Andreu gaudeixi el màxim possible de la festa” comenta la coordinadora de l’esplai, Cristina de Gracia. Cal recordar que l’equip està format per joves de 17 a 24 anys, que els dissabtes fan activitats pels nens de manera totalment voluntària. De Gracia reconeix que els suposa “molta feina extra” els preparatius per les festes de Sant Andreu. “Ens organitzem per comissions i una s’encarrega de la Festa Major” explica, i és la comissió la que coordina l’elaboració dels decorats, preparació de l’activitat i el concert de la nit. Aquest any hi participen Damers, un grup andreuenc de covers finalista al concurs Shout & Play; Ofiura, una banda d’indie/pop amb temes que han aparegut a programes de televisió i DJ Airmix.
Però no només són els monitors els que avui organitzen activitats. Els nens més grans han preparat un túnel del terror dins l’edifici de l’esplai on es podrà entrar a partir de les 17:15h i alguns pares també s’han apuntat per fer la xocolata calenta. “Els pares són peces clau” continua Cristina de Gracia, “participen en diverses activitats al llarg del curs i són un gran suport”.
Després de setmanes de feina i treball a contrarellotge, tant nens, pares i monitors esperen amb il·lusió que comenci la festa a l’esplai i tots coincideixen que tot i ser un gran esforç “val la pena”.
Fotografia: Andreu Carrascal