La Distribució Solidària d’Aliments (DISA) de Sant Andreu ha recollit 4 tones d’aliments, 11.0000 unitats de bolquers i gairebé 200 euros. Diferents escoles, parvularis i entitats del districte de Sant Andreu hi han col·laborat.
Les Formigues de Sant Pacià han organitzat tota el DISA de 10 del matí fins les 19 hores a la plaça d’Orfila. De fet, és el grup de voluntaris que des del 2009 col·labora amb el Banc d’Aliments. Han estat acompanyats de música i balls de diferents grups del districte durant gairebé tot el dia.
Tots els aliments recol·lectats es quedaran a Sant Andreu. El DISA del districte s’alimenta també d’altres entitats que organitzen les seves pròpies recollides d’aliments. Els Masques de Sant Andreu, per exemple, van organitzar una cursa en la qual tots els aliments recaptats a través de les inscripcions s’han dipositat al trenet de la plaça d’Orfila.
De la mateixa manera que l’any passat, s’ha muntat un trenet amb uns vagons de cartó en els quals s’anaven distribuint els aliments que els veïns donaven. A banda de la parada central de la plaça d’orfila, s’han muntat dues parades més: una al carrer Segre amb Doctor Sant Ponç i l’altra al carrer Joan Torres amb Torres i Bages. Totes dues, però, han estat operatives fins a les 14h.
Josep Torrents, membre de les Formigues de Sant Pacià, valora “molt positivament” la recollida. Reconeix que potser no s’ha arribat a la quantitat que preveien, però ha destacat la importància que la gent hagi aportat els aliments que demanaven, ja que “altres productes que poden semblar més bàsics arriben a través de la Fundació Banc d’Aliments”, que organitza el Gran Recapte.
A més, ha incidit en el valor de la recol·lecta de tants bolquers, perquè encara “encara que no puguin semblar molts, el seu preu és molt car i, per tant, tenen molt valor”.
Enguany, la manera de gestionar els aliments ha canviat. Fins ara, s’entregava un lot amb uns aliments determinats en funció dels membres que tenia cada família. En canvi, ara se’ls farà entrega d’uns punts, també en funció dels membres de la família, amb els quals podran triar els aliments que volen, com si es tractés d’un supermercat. Per a Josep Torrents, és un sistema més racional, ja que les persones podran satisfer amb més èxit les seves necessitats.
Fotografia: Parada de la plaça d’Orfila | Rut Ortiz