Malgrat estar ben a prop de complir 150 anys, La Lira – l’entitat del carrer Coroleu – vol compartir aquest dissabte 28 de novembre una celebració més modesta, però molt important, amb tots les veïnes i veïns: el primer any de funcionament de la seva seu després de la profunda reforma que la va tenir tancada una bona temporada.
La renovació interna del local ha permès seguir donant servei tant als socis com a totes aquelles altres persones que, sense ser-ho, volen gaudir d’alguna de les seves activitats amb la qualitat pròpia, ara sí, d’un espai a l’alçada del segle XXI.
Per aquest motiu i en coincidència amb la Festa Major de Sant Andreu, s’ha organitzat una jornada plena d’activitats adreçades a totes i tots aquells que encara no s’han animat a conèixer La Lira i admirar els difetents espais que la reforma ha permès crear. A la planta baixa es podrà veure un bar molt més ampli i agradable, amb un aspecte entre modern i clàssic, així com el passadís lateral, que el limita i es fa servir de distribuidor, d’espai per a exposicions i, a més, dóna accés al refugi soterrani.
També es podrà accedir a les altres tres plantes, on la idea básica del projecte es fa evident: amplis espais on desenvolupar activitats de tipus molt divers. Especialment atractives són la segona i la tercera planta, tant per la seves generoses dimensions com per les múltiples possibilitats que ofereixen, sobretot la sala del segon pis, que disposa d’un escenari.
La jornada festiva també permetrà conèixer les seccions que hi tenen la seva seu i les persones que hi participen. Totes elles seran protagonistes en algun o altre moment del dia. Ens referim als grups de cant coral, de ball, d’escacs, de dansa sardanista, de jocs de rol, de teatre i de tennis taula. També es podrà veure l’exposició ‘La Lira, el primer any d’una llarga història’ i escoltar, al respecte, la conferència de l’historiador Joan Pallarès. Totes les activitats es poden consultar al programa d’actes.
Fotografia: La tercera planta de La Lira | La Lira