Societat

Notícies relacionades

1 comentari

 1. 1

  Teresa Llobet Forns

  Benvolgut senyor Jaume Dagès, President del Casal Bascònia:
  Sóc la directora de la Coral del Avis del Casal de Sant Andreu.
  No sé si vostè ho sabia, però el meu pare, Josep Llobet, va portar en aquest casal durant uns deu anys, la Coral Bascònia, que cantava amb una gran qualitat, a quatre veus mixtes i amb un repertori molt selecte. El meu pare va morir, aquests setembre farà dos anys. Jo havia portat la coral diverses vegades quan va començar la seva malaltia. Aquest grup va continuar, de manera molt més familiar amb el senyor Agustí Bayona, el qual, per raons de salut, fa dos anys que també ho va haver de deixar córrer. Mai no havíem sigut “rivals” de la Coral Amics per Sempre, sino que cada grup feia tranquilament la seva vida i la gent triava la opció que desitjava ( la de “trencar-se un xic les banyes” i treballar molt per a aconseguir el nivell de la Coral Bascònia amb el senyor Llobet, o la de cantar més relaxadament, per passar un xic l´estona cantant, amb la coral veïna, que no pretenia tant com a primer objectiu el d´assolir una gran qualitat .
  Ara jo li escric perquè al Casal on ens estàvem fins ara, després de 25 anys d´existència i d´haver escrit tota la nostra historia allà, com que malhauradament, depèn de la Generalitat, aquesta ha establert unes normatives des de fa uns dos anys, que ens veiem obligats a cumplir (perquè qui paga mana) i són completament contràries al treball normal d´una coral: Retallades de més d´un mes a meitat del curs, unes hores totalment impossibles, s´ha de demanar un permís especial per a qualsevol concert en Residències d´Ancians ( que és la majoria de concerts que fem), No pot venir cap persona de fora per a acompanyar-nos al piano, perquè també està prohibit… En fi, i així seguiríem fins a la evidència que nosaltres no podem treballar en aquestes condicions. I tampoc desitgem que es desfaci la coral, perquè es tracta d´un grup molt ben avingut que porta fent molt bona feina , i acostumem a cantar a tres i quatre veus.
  Som una coral molt activa, d´uns 30 membres, que recentment hem dut a terme un intercanvi Internacional i Intergeneracionalamb una coral infantil de la República Txeca, amb uns resultats excelents ho hem passat molt bé i hem rebut critiques periodístiques elogioses de la nostra tasca. També cantem sempre per la nostra Festa Major de Sant Andreu, per Nadal i per Sant Jordi, si al Casal o al Barri hi ha alguna Festa on faci falta que hi acudim. Jo, la seva directora faig aquesta tasca amb completa vocació, sense cobrar res.
  Ara li voldríem demanar si en el vostre Casal ens poguéssiu aixoplugar, perquè la nostra situació és dramática: estem literalment al carrer. Si vostè vol, ens podríem anomenar “Coral Bascònia”, en record de la que va existi, no cal que ningú sàpiga d´on venim.
  Hem estat mirant altres pòssibilitats però hi ha problemes: ens demanen de pagar un lloguer, que els avis no poden assumir, o bé ens van donant llargues i no ens responen…
  Desitjaríem que llegís aquesta carta amb bons ulls i poguéssim tenir la inmensa sort de no haver-nos de desfer com a grup, sino que tinguéssiu la bondat d´admetre´ns com a membres d´aquest Casal.
  Nosaltres estàvem acostumatsa fer els assajos els dimarts i els dijous de 16 a 17,30. Li comunico per si pogués tenir alguna sala lliure a aquestes hores… i si no, també podríem mirar de canviar.
  Moltíssimes gràcies per la vostra atenció:
  El saluda atentament.
  Teresa Llobet
  Directora de la Ex Coral dels Avis del Casal de Sant Andreu

  Respondre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

© Associació Andreuenca de Mitjans Audiovisuals
Qui som  |  Publicitat  |  Contacte  |  Avís legal

Diari associat a: