Baró de Viver recuperarà al 2019 el camp de futbol municipal després de tres dècades de reivindicacions de les entitats veïnals. El projecte ha estat licitat recentment i el mes d’abril començaran les obres d’un equipament esportiu que s’ubicarà a la cantonada dels carrers de la Ciutat d’Asunción i de Tucumán, i que tindrà una superfície de més de 9.300 metres quadrats. El pressupost és de 2.796.923,91 euros, finançats amb inversió del Pla de Barris.
Baró de Viver va comptar amb un camp de futbol municipal fins l’any 1985. L’enderrocament de les cases barates, la construcció dels nous blocs de pisos i la remodelació completa del barri va suposar la desaparició del camp de futbol. Des de llavors, el veïnat del barri no deixat de demanar la recuperació d’aquest equipament esportiu, ja que actualment els equips esportius de Baró de Viver han de traslladar-se a Trinitat Vella per jugar els seus partits.
El projecte, doncs, dona resposta a les reivindicacions dels veïns i veïnes, i a la vegada, millorarà l’entorn de l’emplaçament del camp de futbol. Així doncs, es reurbanitzarà la vorera del carrer de la Ciutat d’Asunción, mantenint l’arbrat i enllumenat existents i se suprimirà l’actual espai d’aparcament de vehicles. La vorera del carrer de Tucumán es mantindrà igual que ara i, per habilitar una explanada en el xamfrà d’accés al recinte esportiu, s’ampliarà la vorera del carrer de la Ciutat d’Asunción uns dos metres.
Camp polivalent per a futbol, hoquei i futbol 7
La nova instal·lació esportiva de Baró de Viver serà un camp bàsic poliesportiu de gespa artificial, de 105 metres de llarg per 63 metres d’amplada, amb marcatges de 100 x 60 metres per al camp de futbol, un camp de 91,4 × 55 metres per a hoquei i dos camps travessers de 60 x 30 metres per a futbol 7, amb un aforament aproximat per a 200 espectadors. L’entrada serà per la cantonada dels carrer de la Ciutat d’Asunción i de Tucuman.
Aquest equipament disposarà de l’orientació nord-sud, que és l’optima per a un camp de futbol, i estarà dotat d’espais esportius i complementaris, amb tres vestidors de grups amb els seus serveis i dutxes, un vestidor col·lectiu doble apte per ser utilitzat per dos equips de forma independent, vestidors d’àrbitres, infermeria, despatxos, magatzems, espais tècnics i un espai social a l’accés amb serveis per al públic.
Fotografia: Renderització tridimensional de l’equipament | Ajuntament de Barcelona