El dia 9 de setembre se celebraran les eleccions per escollir la nova Junta Directiva del Club Natació Sant Andreu. Les eleccions s’havien d’haver realitzat a la primavera, però el coronavirus va obligar a anar-les endarrerint, després va arribar l’estiu i ara, finalment, en una data bastant intempestiva per la seva proximitat a les vacances, ha arribat l’hora de decidir quina de les dues candidatures que es presenten es farà càrrec de la direcció del club en una època històrica: el 2021 complirà el 50è aniversari.
Precisament, la incidència de la Covid-19 va tenir una influència decisiva en el fet de l’aparició d’una candidatura alternativa a Som Sant Andreu, liderada per Àngel Bernet, l’actual president, i el seu equip, que es tornen a presentar per completar el treball començat fa 6 anys.
El cas és que la gestió de la instal·lació Fabra durant els dies de l’estat d’alarma va ser bastant qüestionada i aquest fet, sumat al típic desgast propi d’una direcció que porta uns quants anys de mandat, va generar la creació d’un grup de persones amb una visió diferent del que ha de ser el club i amb prou empenta per organitza-se en poc temps.
Núria Saloni és la persona que encapçala aquesta iniciativa. Ella és una andreuenca de socarrel de 33 anys, sòcia des de ben petita, llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, amb un Màster en Bussines Innovation i amb 8 anys d’experiència gestionant centres esportius.
Andreuenc ha conversat amb ella per conèixer la candidatura Alternativa pel Canvi que, en cas de guanyar, seria un triomf personal i també una fita de les dones en general que, malauradament, encara no aconsegueixen arribar a responsabilitats de l’envergadura del Club Natació Sant Andreu quant a història, esport i massa social, amb més de 10.000 socis.
Per què heu sentit la necessitat de presentar una candidatura de renovació?
Som un grup de socis descontents amb la gestió del club i amb ganes de recuperar uns valors que el club havia tingut i que, darrerament, creiem que s’han anat perdent,
Em refereixo a aconseguir un club no solament esportiu, sinó també una escola de valors socials basats en l’esport, el respecte, la família i l’amistat per tal de créixer com a esportista i madurar com a persona.
Qui forma part d’aquesta candidatura?
Som un grup de 10 socis de diferents generacions, amb diferents mentalitats i idees, d’àmbits professionals i interessos diversos, però que ens uneix la ferma voluntat de millorar el nostre Club de forma transparent, professional i posant el soci en el centre de la nostre gestió.
Ells són Leopoldo Villagra, Lourdes Castells, Xavier Monté, Silvia Lapena, Alex Gordillo, Rubén Martínez, Aída García, Cristòfol Bussión i Arnau Porta.
Com penseu organitzar la vostra gestió per tal d’aconseguir els vostres objectius?
Hem redactat un programa estructurat en quatre àrees de treball (la social, l’esportiva, la modernització de les instal·lacions i el control pressupostari) basat en tres principis transversals de gestió: la transparència, la professionalitat i l’orientació al soci.
Pots detallar algunes accions concretes d’aquets 4 àmbits?
Sí, cap problema, però que consti que les tenim detallades en el nostre programa i que això que puc dir ara és una mínima part del conjunt.
Quant a l’àrea social, volem millorar l’atenció al soci creant una figura independent que atengui les seves reclamacions com, per exemple, funciona el Síndic de greuges. En l’àmbit esportiu, pretenem reorientar i ampliar l’oferta actual adequant els espais a la seva pràctica i potenciar la pedrera. Respecte les instal·lacions ens agradaría ampliar el gimnàs, seguir modernitzant els vestuaris o crear una veritable zona de pícnic. I, finalment, en l’apartat econòmic, auditar els comptes del club i revisar els acords amb els actuals proveïdors.
El programa complet de la candidatura Alternativa pel Canvi es pot consultar clicant aquest enllaç.
Fotografia: Núria Saloni, candidata a la presidencia del CNSA | Alternativa pel Canvi