El dia 25 és el que està assignat com el primer dia de cobrament de les pensions de la Seguretat Social. Malgrat que els diners s’ingressen en un compte, molts ancians estan acostumats a cobrar els diners en finestreta, amb el que això suposa de moviment de persones d’edat avançada dirigint-se a la seva sucursal, les corresponents cues i la coincidència de moltes persones de risc tant als carres, com a la porta de les oficines o al seu interior.
Per evitar-los aquestes situacions de risc en plena crisi del coronavirus i protegir també els treballadors, s’estan fent crides diverses tant des dels ens públics de l’administració com des dels propis bancs per aconsellar els pensionistes que cerquin sistemes alternatius per aconseguir els seus diners.
En general es recomana l’ús dels caixers automàtics en el cas d’aquells que puguin cobrar així, ja sigui directament o gràcies a l’ajut d’un familiar. També es convida a valorar la possibilitat d’anar a cobrar un dia o dos més tard, si és possible, per evitar contactes físics o aproximacions de risc.
En concret, CaixaBank divendres passat ja va avançar la possibilitat de fer efectiu el cobrament informant els seus clients. A més ha anat contactant de manera especial amb els que acostumen a reintegrar la seva pensió en efectiu explicant-los les possibilitats a la seva disposició com l’ús de les targetes per realitzar pagaments i cobraments o el servei de banca en línia disponible a través de web i mòbil.
Si aquestes solucions no són suficients, es concerta cita prèvia amb l’objectiu de reduir al màxim el temps d’exposició al virus.
Amb el mateix objectiu, el Banc Sabadell està contactant telefònicament amb els seus clients pensionistes sense canals a distància per suggerir que sigui un familiar qui vagi a un caixer automàtic i recordar que sempre disposen del servei Instant Money, que permet enviar diners a qualsevol mòbil a través d’un missatge SMS. Si aquestes solucions no són possibles, Banc Sabadell concertarà una visita individualitzada.
Fotografia: Anciana caminant, en una imatge d’arxiu | dcyt.com.