El 23 octubre, la pastisseria situada a la plaça del Mercadal de Sant Andreu de Palomar ha complert les seves noces d’or amb els veïns i veïnes de la zona més propera. Al llarg d’aquests anys, s’ha forjat una relació de confiança que ha convertit l’establiment en una aposta segura quan s’ha de comprar el pastís o els dolços que han de cloure brillantment un dinar de compromís o una celebració familiar ben especial.
Fa 50 anys, un matrimoni valent i molt treballador, la Maria Rosa i el Salvador, juntament amb la seva filla Rosa, van emprendre aquesta aventura amb moltes dificultats i esforços, però amb una dedicació incondicional. Amb el pas del temps, es van unir el Manel, marit de la Rosa, i més tard el Xavi, fill d’aquest matrimoni, i que ja suposa la tercera generació dedicada actualment al negoci familiar
Encara que els temps han anat canviant, la fleca i la pastisseria no han perdut l’essència de la seva dedicació: productes artesans de màxima qualitat. Per exemple, sobresurten per la seva excel·lència els productes tradicionals com borregos, carquinyolis, torrons, panellets, mones, coques de Sant Joan i altres tipus de dolços tradicionals. Però s’han adaptat als nous temps cercant la creació individualitzada: assortiment de mousses de sabors originals, xocolates personalitzats, pastissos personalitzats amb fotografies, etc.
El seu repte consisteix a diferenciar-se de la producció industrialitzada i dedicar-se en cos i ànima a cuidar la seva fidel clientela, de tal manera que mai no quedi decebuda ni per la qualitat del producte ni per la seva capacitat d’encertar amb un tractament especial per a una ocasió única.
També s’han posat al dia en l’àmbit de les xarxes socials, la incorporació de la gestió a través de mòbil i la venda per internet.
Fotografia: Exterior de l’establiment de la família Ribalta | Ajuntament de Barcelona