Al nostre districte, igual que a la resta del país, no existeix una millor combinació d’èxit per fer funcionar un establiment obert al públic que disposar d’una barra ben proveïda i una cuina eficient. Per si això no fos suficient per als més exigents, la fórmula s’ha fet encara més atractiva gràcies a la ruta gastronòmica ‘Atrapa la Tapa’, promoguda per l’Eix Comercial de Sant Andreu, La Sagrera Activa Associació de Comerciants i l’Associació de Comerciants Onze de Setembre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.
Com en altres edicions, l’oferta de tapa i beguda per 2,50 euros s’aplica tots els dijous de juny i juliol entre les 19:00 i les 22:00 hores als 26 bars de la Sagrera i Sant Andreu de Palomar que s’han adherit a la ruta gastronòmica, amb la condició que es demani la delicadesa especial que han preparat per a l’ocasió.
A tall d’exemple, a la Sagrera, el Bar Restaurant Mota, al carrer d’Antonio Ricardos, presenta un rotlle ucraïnès, elaborat amb una base de coliflor farcida d’arròs, carn i bolets, banyat tot amb salsa de la casa. A Sant Andreu de Palomar, a El Terrer, al carrer Gran de Sant Andreu, la tapa seleccionada és tàrtar de bacallà i mango, que té aquests ingredients més allioli de tòfona i confitura de tomàquet.
Al web de la ruta ‘Atrapa la Tapa’ es pot trobar tota la informació per conèixer on són els bars que hi participen i quines són les seves especialitats. A més, es pot participar en un sorteig de 100 euros per gastar als establiments associats emplenant la butlleta disponible als locals de la ruta.
Fotografia: Una de les propostes de l’edició primaveral d’enguany | Xavi Salva