Arriba un altre reconeixement per al Forn del Passeig. El negoci familiar, que va obrir el seu primer establiment a Sant Andreu de Palomar el 1964, està d’enhorabona i després que l’any passat fos reconegut per elaborar el millor pa de pagès català, ara ha estat escollit com un dels 80 millors forns de pa d’Espanya. Ha estat en la segona edició de la Ruta Espanyola del Bon Pa, que organitzen de manera conjunta Panàtics i Pan de Calidad.
Es tracta d’una ruta per tot el territori espanyol que fa una selecció dels millors forners de l’estat, mitjançant tasts realitzats i valorats per importants professionals del sector. El procés de selecció ha comptat amb semifinals a Madrid, Barcelona, València, Bilbao, Santiago de Compostel·la i Motril i els 80 establiments escollits han estat guardonats amb una estrella.
A cada ciutat es demanava l’elaboració d’un tipus de pa diferent, amb farina de blat o de blat i de sègol. Per exemple, a Barcelona van ser pans de pagès, a Madrid fogasses i a València barres que quart de quilo. Els experts del jurat atorgaven un màxim de 10 punts a cada pa, valorant aspectes com la vista exterior, la vista interior, l’aroma, el sabor o la textura tant de la crosta com la la molla, entre d’altres. A més, els establiments millor posicionats van ser visitats in situ per valorar també l’atenció al públic i la presentació del pa.
El Forn del Passeig té els seus origens en un petit forn de pa que va obrir les seves portes l’any 1964 al passeig de Fabra i Puig. Es tracta d’un negoci familiar dirigit actualment per la tercera generació, on el saber fer ha passat d’avis a nets. A més de 50 anys d’història ara compta amb quatre establiments, tres dels quals estan a Sant Andreu i un a Nou Barris.
Fotografia: Imatge d’arxiu del Forn del Passeig | Andreuenc