L’Atrapa la Tapa ja és aquí de nou. Per tercer any consecutiu, la ruta de tapes per Sant Andreu arriba de la mà de les associacions de comerciants del Districte, disposades a donar-ho tot per conquistar els andreuencs i andreuenques. Així, un total de 47 bars i restaurants repartits pels set barris de Sant Andreu oferiran cada dijous de 19:00 a 22:00 una tapa elaborada especialment per l’ocasió i una beguda -aigua, canya o copa de vi- pel mòdic preu d’1,95 euros.
En aquesta ocasió, però, només durarà quatre mesos, fins al 25 d’agost, contràriament a l’edició anterior, que es va allargar fins la tardor. Tal com comenten des de l’Eix Comercial de Sant Andreu el motiu respon a “satisfer els paladars més exigents en productes de temporada”, i alhora aprofitar al màxim el bon temps i les terrasses que omplen els carrers i places andreuenques durant els mesos d’estiu.
I és que les edicions anteriors van ser un èxit de participació. L’Eix valora l’acollida, fet que demostra “la salut de l’oci i l’esbarjo a Sant Andreu, sempre ple de vida que cal cuidar i mimar”. Per això en aquesta edició es premiarà els andreuencs i andreuenques que hi participin. Només caldrà completar la ruta amb els 47 segells de cada bar o restaurant i dipositar-la en alguna de les urnes habilitades, i automàticament es participarà al sorteig d’un sopar de tapes per a dues persones al bar de la ruta que es desitgi.
La ‘Vermuburguer’ de La Vermuteria (Fabra i Puig, 51), els ‘Ous trencats Aloeli’ de La Ruta de les Monges (Monges, 7), el ‘Bollo preñao’ del Forn Trinitat (Bartrina, 52-54), la ‘Croqueta kikirikenya’ del Kikiriki (Lima, 16)… Són només els noms d’algunes de les noves tapes que es podran degustar i que, com a novetat, es podran comentar i valorar a la pàgina oficial d’Atrapa la tapa. Al web també es pot descarregar el plànol amb els restaurants participants i la tapa que ofereix cadascun, tant en català, com en castellà i en anglès. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar que el turisme que visita Barcelona a l’estiu es desplaci a Sant Andreu per gaudir de la nostra festa de la tapa.
Fotografia: ‘Nachos’, la tapa de l’Espurna (Pare Secchi, 21) | Atrapa la Tapa