És la primera exposició en solitari de la prestigiosa artista italiana a Espanya.
L’artista italiana Rosella Biscotti presenta al Centre d’Art Contemporani de la Fabra i Coats “Cable City Dance Cable City Sea”, a cura de Joana Hurtado Matheu. L’exposició es podrà visitar des d’avui mateix, 18 de novembre, fins el proper 25 de febrer de 2024. Aquesta obra es tracta d’una experiència immersiva visual i sonora, separada en dos plantes diferents però amb un fil conductor temàtic, en el que Biscotti reflexiona sobre els usos materials i dels espais en el que els humans habitem.
“Cable City Dance Cable City Sea” ocupa dues plantes del Centre d’Art Contemporani. A la planta baixa hi trobem la part “The City”, que es tracta d’una projecció multipantalla sobre les cerques arqueològiques i el treball professional en la ciutat de Çatalhöyük (Turquia), considerada pels seus 9.000 anys d’antiguetat com la ciutat neolítica més antiga mai excavada. En les retransmissions, es mostren els arqueòlegs realitzant tasques de troballes i excavacions a la mateixa ciutat, i en quant a materials, hi ha diverses ceràmiques creades amb cendra d’olivera i argila.
La part “The Journey” es troba a la planta superior del Centre. En aquest espai els visitants podran experimentar una experiència sonora gràcies a la rotllana de 8 altaveus que simularan el mar Mediterrani, on fins i tot s’hi pot asseure al centre amb coixins. Al voltant hi ha elements que simulen el mar. Però la història que Rosella Biscotti vol explicar en aquesta part de l’exposició és el llançament que va fer d’un bloc de marbre al mig del mar, entre Itàlia, Tunísia, Malta i Líbia després de tres dies de navegació.
L’electricitat que dona llum i so a l’exposició no és fruit una connexió a l’ús, sinó que Biscotti aposta per connectar les dues plantes a través d’un cable, el que anomena “A Conductor”, que prové de la central Nuclear d’Ignalia (Lusitània).
La presentació oficial de l’exposició es va fer ahir amb la presència de la pròpia artista, que va fer una ruta en anglès (traduïda per a la premsa) de l’exposició. Gràcies a la visita i amb les paraules de la Rosella en primera persona, es va poder plasmar el significar real de les estances i elements de l’exposició que, com a motiu principal, ella ho defineix com un aprofundiment en la història material i afectiva dels espais que habitem.
Fotografies: roda de premsa i interior de l’exposició | Biel Ibañez