Dansa contemporània i teatre familiar de qualitat per als caps de setmana.
Superada la Setmana Santa, el Sant Andreu Teatre torna a prendre el seu ritme habitual per tal d’omplir els caps de setmana amb propostes de diferents tipus com la continuació dels espectacles de la mostra Fica’t al SAT! Aquest passat divendres la companyia El Magatzem, ubicada al carrer de xxx, va presentar la seva proposta, ‘Gens’, amb una sala gairebé plena i que va resultar un èxit.
Ahir dissabte i avui, a les 12h i 17.30h, és el torn del teatre familiar amb ‘L’odissea del riure perdut’, de la companyia Teatre Mòbil, històrica agrupació, que porta a la sala del carrer de Neopàtria el seu últim espectacle: les aventures i peripècies d’un rei i un bufó que emprenen un viatge ple d’humor i fantasia a la recerca del riure que, de ben segur, farà gaudir a petits i grans.
Els dies 29 i 30 d’abril i 1, 6 i 7 de maig (Ds. 17.30h i Dg. 12h i 17.30h), arriba ‘Núvol Núvol’. Teatre I titelles adreçat a públic familiar a partir de 3 anys de la mà de la companyia Periferia Teatro i que té com a carta de presentació el Premi Drac d’Or al millor espectacle de la Fira de titelles de Lleida 2021 i Premi al millor espectacle de titelles i objectes Fetén 2020.
Es tracta d’un joc poètic sobre la idea de l’amor romàntic que se’ns transmet des de la infància inspirat en el conte de ‘La Sireneta’. ‘Núvol Núvol’ proposa una revisió, des de l’humor i l’amor, del que som capaços de fer per estimar i que ens estimin. La Llum és un ésser màgic que viu feliç entre els núvols, donant-los forma. Un dia, un aviador s’estavella contra el seu núvol i la Llum li entrega les seves ales perquè pugui tornar. A partir d’aquest moment, la Llum ja no podrà seguir volant i acabarà caient a la terra.
I, per acabar, un altre cop apareix la dansa contemporània, concretament, ‘Somos’, de la companyia Lookatthingsdifferent, els dies 22 i 23 d’abril (Ds. 20h i Dg. 18.30h). El duo format per Carla Cervantes i Sandra Egido, porta a escena Somos, un diàleg amb el moviment corporal com a llenguatge que transmet un missatge íntim. La peça encarna i simbolitza un viatge de connexions i converses internes, un espai present i pausat, que permet apreciar la bellesa del desordre, de l’art en moviment, de la unió i del conjunt, de l’escolta interna i del vincle.
Fotografia: escena de ‘L’odissea del riure perdut’ | Cia. Teatre Mòbil