Tres espectacles de dansa, teatre i circ del 6 al 21 de juliol.
El Sant Andreu Teatre participa un any més al Grec Festival de Barcelona. Del 6 al 21 de juliol s’hi podran veure tres espectacles, de temàtiques i formats diversos, dos d’ells estrenes absolutes i el tercer, presentat a l’última edició de la Mostra d’Igualada.
‘Imperfect’, de Baldufa Teatre
Els dies 6 i 7 de juliol a les 18.30 h, la Cia. La Baldufa i Sol Picó presenta l’espectacle de dansa contemporània, recomanat a partir de 10 anys, ‘Imperfect’ en el qual tres cossos amb poca experiència, imperfectes i amb una mobilitat limitada, juguen a aprendre a ballar, endinsant-se en un llenguatge nou i desconegut que se suposa que els està vetat en un temps de canvi, de por i d’incerteses.
La Baldufa Teatre és una companyia mutlidisciplinar especialitzada en teatre per a tots els públics i reconeguda per la qualitat artística dels seus espectacles (Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2020). Els tres actors que conformen la companyia, al llindar de la cinquantena, en aquest seu darrer espectacle han decidit llançar-se al buit i aprendre a ballar, però compten amb la millor professora, Sol Picó, que és un referent de la dansa contemporània, una disciplina que difon amb talent i bon humor.
‘Imperfect’ proposa una reflexió sobre les pròpies limitacions, però també sobre la bellesa de la imperfecció, la recerca de les il·lusions i el descobriment que sovint les coses no necessiten ser perfectes per fer-nos feliços o causar-nos satisfacció.
‘La gata que volia canviar la història’, de Thomas Noone Dance
Els dies 13 i 14 de juliol a les 18.30 h, la Companyia Thomas Noone Dance estrena la seva última producció, un espectacle de dansa i titelles basada en la faula d’origen hindú ‘La gata, el mussol, el llangardaix i el ratolí’.
L’obra narra la història de quatre animals que conviuen en un arbre, mantenint una relació de preses i depredadors. Un dia, la gata cau en un parany i, salvada pel ratolí, li promet que mai no el caçarà. Ell, però, no acabarà de confiar en la seva veïna felina, induint així a una reflexió sobre la confiança, la lleialtat i les lleis que regeixen la Natura.
El llenguatge de la dansa, però també el dels titelles i els visuals, serveixen per explicar una història per a tots els públics. Es basa en un conte de l’Índia i ens parla d’amistat, confiança i col·laboració.
‘Boira’, de la companyia Voël
Els dies 20 i 21 de juliol a les 18.30 h, la companyia de circ Voël estrena ‘Boira’, una proposta poètica i onírica que, mitjançant el circ i la música en directe, convida a reflexionar sobre conductes afectives modernes, necessitats materials i el caràcter eteri de la vida.
Darrere de la boira, densa i blanca, s’amaga tot allò que no vam poder fer, que no vam dir, que no vam abraçar, besar, estimar, saltar o pensar. Darrera aquesta cortina hi esperem la claredat, el camí. Darrere aquesta cortina hi ha més vides i és allà on podem volar. I tot i així seguim sense saber a quin costat de la cortina som.
Un present eteri que s’escapa a cada pas però que ens manté caminant. I tot i que ens pensem que veiem, no veiem; el que és visible deixa de veure’s amb claredat i, en lloc seu, apareixen realitats noves. Continuem caminant, pas a pas es difumina aquesta línia entre ficció i realitat. I és aquí on ens preguntem cap a on caminem i en companyia de qui.
Fotografia de portada: entrada del SAT! | es.teatrebarcelona.com
Fotografies interiors: imatges referides als tres espectacles.