Els grups andreuencs Sant Pacià Teatre i Teatre Entrecaixes proposen sengles comèdies.
L’onada de temperatures altes extremes que s’està experimentant durant les dues darreres setmanes del mes de maig sembla que tindrà la seva culminació aquest cap de setmana, per tant, un bon pla per mirar d’esquivar-les podria consistir en ficar-se en una ombrívola sala de teatre i assistir a la representació d’una obra de teatre refrescant i enrtetinguda, proposta que encaixa perfectament amb la programació escènica d’avui demà a Sant Andreu.
Avui a les 20 h es podrà tornar a veure al Casal Catòlic en segona ronda el ‘Miracle al convent de Santa Maria Joana’, una comèdia de Jean Pierre Martínez, representada per la companyia Teatre Entrecaixes.
L’obra, que es desenvolupa en un convent, se situa en un moment crític per a les vendes del famós elixir de Santa María-Juana. La manca d’ingressos posa en risc l’economia d’aquesta peculiar comunitat, però l’arribada de Sor Inés, una novícia que renova la fórmula de l’elixir, aconsegueix un espectacular èxit que dóna molt a parlar i atrau al convent als joves del poble, a algun comerciant de dubtosa reputació i fins a un agent de l’ordre.
La novetat de la cartellera arriba de la mà de Sant Pacià Teatre a la sala de la parròquia, avui i el pròxim dissabte a les 21 h i diumenge vinent i l’altra a les 18 h, que tanca la temporada a la sala parroquial amb ‘Molt soroll per res’, de William Shakespeare, una brillant comèdia d’amors i embolics on destaquen el brillant llenguatge emprat en les converses cortesanes i el desenvolupament de les dues trames que queden perfectament lligades durant tot l’espectacle.
L’argument explica que el príncep Don Pere d’Aragó torna, després d’una campanya militar, a la vila italiana del seu amic Leonato per recuperar-se dels esforços bèl·lics. Durant el seu descans Claudi, el favorit de Don Pere es decideix a demanar la mà d’Hero, la preciosa filla de Leonato, però la seva felicitat es veurà desbaratada per la malvolença del germà bastard del príncep aragonès, Don Joan, descontent de l’autoritat del seu germà i gelós de l’afecte que aquest demostra cap a Claudi. Alhora, un parany amorós planarà sobre Benedicte i Beatriu, dos enamorats que trobaran la clau de l’amor i de la felicitat.
Sempre resulta agradable i reconfortant assistir a la representació d’una comèdia de Shakespeare. En aquesta, regnen els rumors, perfídies i confusions que giren al voltant de les dues històries d’amor contrastants: l’amor romàntic i apassionat de Claudi i Hero; i l’enutjat i exasperat de Benedicte i Beatriu. Ambdues evolucionen magistralment, gràcies al subtil art de l’escriptor, de l’amor al desamor i a l’odi, guiades per les enveges humanes i els capricis divins, per tal de proposar una defensa universal de l’amor i de la felicitat.
De ben segur que l’elenc de Sant Pacià Teatre, sota la direcció de Pau Maduell i Mònica Ferrer, encertaran a treure el millor de l’obra amb el to cortesà i elegant del conjunt de les interpreatacions i el dibuix particular de casdascun dels personatges amb un plantejament que sí ha apostat per la senzillesa de la posada en escena tant pel que fa al vestuari com a l’escenografia per tal de centrar-se en les interpretacions.
Fotografia: l’espectacle de Teatre Entrecaixes de la setmana passada | Teatre Entrecaixes