Tres comèdies a tres teatres diferents: Casal Catòlic, Ateneu de Sant Andreu i Catalanistes.
El 2003 ‘El mètode Grönholm’, de Jordi Galceran, es va estrenar al Teatre Nacional de Catalunya i des de llavors s’ha convertit en un èxit indiscutible que la setmana passada va reeditar la companyia andreuenca Forat Sense Fons amb la direcció de Miquel Àngel Mateu a l’Ateneu de Sant Andreu.
Avui a les 20.30 h i diumenge a les 18 h es podrà tornar a veure en segona ronda com quatre candidats a un lloc d’alt executiu en una multinacional estan disposats a sotmetre’s a les proves rocambolesques del procés de selecció. Aquesta situació dóna peu a una comèdia sobre les nostres pròpies misèries, com l’ambició per aconseguir una mica més de prestigi, de consideració social i de diners ens fa actuar de la manera més ridícula.
Per altra banda, altres dues sales també ofereixen espectacles disponibles solament aquest cap de setmana. En el cas del Casal Catòlic, a les 20 h avui i demà a les 18 h, es tracta de ‘Miracle al convent de Santa Maria Joana’, una comèdia de Jean Pierre Martínez, representada per la companyia Teatre Entrecaixes, que es desenvolupa en un convent. L’assumpte ve donat perquè les vendes del famós elixir de Santa María-Juana han baixat molt fins al punt de posar en risc l’economia d’aquesta peculiar comunitat. També es podrà veure dissabte vinent.
La mort de Sor Ana, l’encarregada de la destil·leria del convent, provoca l’arribada de Sor Inés, una monja novícia revolucionària que la reemplaça en aquest delicat càrrec i que se les enginya per a renovar la fórmula de l’elixir que dóna nom al convent afegint-li una herba misteriosa a la preparació.
No cal dir que l’espectacular èxit del nou preparat donarà molt a parlar i atraurà al convent als joves del poble, a algun comerciant de dubtosa reputació i fins a un agent de l’ordre.
Finalment, el Centre Cultural Els Catalanistes ha programat l’obra ‘La discusión’, adaptada i dirigida per Bárbara Oliver, que promet als espectadors un mètode argumentatiu infalible per aconseguir sempre la raó.
L’obra corre a càrrec d’una companyia forània, Falstaff Teatre Amateur, que els darrers anys ha sovintejat les seves aparicions en aquesta entitat amb molt bona acceptació del seu públic.
Fotografia: retall del cartell del ‘Mètode Gronholm’ a l’Ateneu de Sant Andreu | Forat Sense Fons