El grup de rock Rosa Luxemburg, juntament amb la companyia de teatre La Lírica de Sant Andreu, celebraran els deu anys del seu disc ‘Classe Mitjana’ en un format teatralitzat inèdit.

En forma de novel·la musical, ‘Classe Mitjana’ narra una resposta a l’impacte de la crisi financera sobre la gent jove, que adquireix nous significats 10 anys després.

Després d’anunciar l’aturada de la seva activitat l’any 2015, Rosa Luxemburg anuncien el seu retorn, per un dia, en un concert teatralitzat de format inèdit, amb la col·laboració de la companyia de teatre La Lírica de Sant Andreu ja que els Rosa Luxemburg interpretaran el seu àlbum-novel·la musical ‘Classe Mitjana’ per a celebrar el desè aniversari del seu llançament.

‘Classe Mitjana’ va suposar el gir més important en la història creativa de Rosa Luxemburg. El que havia de ser el disc menys comercial i més personal, els va portar a fer la seva gira més exitosa, que va acabar en un concert al Palau de La Música on artistes com Ferran Palau i El Petit de cal Eril interpretaven alguns dels personatges de la història.

‘Classe Mitjana’ explica una història singular emmarcada en la crisi financera de finals de la primera dècada dels 2000, un context en el qual les expectatives de futur de la joventut es van veure convertides en angoixa, on la pressió per aparentar un estatus de vida era asfixiant i els valors d’una generació estaven en crisi. Un context en què, després de dos anys d’atur i molt de silenci, el millor amic d’escola apareix penjat a casa seva.

Les contradiccions de créixer en el món actual impacten de ple la salut mental dels joves. La precarietat, la dificultat per construir-se un futur i la crisi habitacional, entre d’altres, segueixen assetjant unes generacions joves a qui es jutja, alhora que se’ls reparteixen algunes de les pitjors cartes de la baralla.

Quan fa deu anys justos de la sortida del disc, surten a la venda les entrades per a aquest concert que promet ser més que un simple espectacle musical.

Fotografia: els Rosa Luxemburg junts per pujar altre cop a un escenari | Rosa Luxemburg