Una comèdia, un musical, teatre familiar i un Bertolt Brecht, varietat d’estils i gèneres als escenaris andreuencs per triar.
Com succeix a tots els àmbits de l’activitat andreuenca, el comercial, l’artístic o l’esportiu, la gent del teatre també prepara el calendari de la temporada tenint en compte els dies de Festa Major per tal d’aportar el seu granet de sorra al ventall de l’oferta lúdica.
D’aquesta manera, les diferents sales de teatre de Sant Andreu obren les seves portes amb diferents propostes per tal d’atreure una part del veïnat que s’anima a sortir de casa en aquestes dates.
Donant prioritat a les novetats, i per ordre cronològic, s’ha d’esmentar primerament l’espectacle ‘Cabaret Brecht’, creació de Clip Teatres a partir de textos de Bertolt Brecht, que puja a escena aquesta mateixa nit a les 22 h; dissabte, a les 20 h; i diumenge a les 18 h a la sala Imma Planas del Centre Cívic de Sant Andreu, així com també ho farà la propera setmana.
L’obra és una creació col·lectiva de la pròpia companyia que presenta un grup de teatre assajant una adaptacio de ‘La bona persona de Sezuan’ el març de 2020 per estrenar-la en un parell de mesos. L’assaig, però, queda interromput sobtadament per un virus que obliga a parar-ho tot. Un any després, veient la llum al final del túnel, uns quants intèrpretes d’aquell muntaatge decideixen recuperar textos de Bertolt Brecht per tal de posar-los en escena i desafiar el bloqueig que ha imposat la pandèmia.
Demà al matí, tindrà lloc l’assaig obert que el grup Somni’TS Teatre Solidari ha organitzat per demà de 10 h a 12 h per tal d’iniciar la Jornada festiva de La Lira amb motiu de la Festa Major. L’entrada a l’assaig és lliure i de franc, i després hi ha altres activitats programades durant tot el dia, com un campionat infantil de tennis taula, vermuts i visites al refugi, jocs infantils, exposició, concert, etc. Els interessats en apropar-se demà a La Lira és convenient que s’informin de les condicions d’accés per a cada activitat en aquest enllaç.
Dissabte a les 20.30 h i diumenge a les 18 h, com també dissabte i diumenge 11 i 12 de desembre a les mateixes hores, Forat Sense Fons presenta a l’Ateneu de Sant Andreu ‘No et vesteixis per sopar’, de Marc Camoletti, una comèdia d’embolics entre l’Antoni, la seva dona i els seus respectius amants. L’Antoni passa el cap de setmana amb la seva amant a la casa de camp, confiant que la seva dona és a casa de la seva mare. Però els plans se li capgiren quan ella i el padrí de noces del matrimoni, alhora amants, es presenten també allà per sorpresa. Tots quatre intentaran dissimular les seves respectives relacions en una situació difícil de superar.
Per últim, queda el recordatori de les dues obres que encara estan en cartellera i que es van estrenar la setmana passada. És el cas de ‘La violinista a la teulada’, a càrrec de Lírica de Sant Andreu. Un gran espectacle musical que de ben segur resultarà tan memorable com els anteriors, i que té pendents les funcions d’avui i demà a les 21, i diumenges a les 18 h. I les funcions familiars del Grup Teatral Antifaz amb ‘Un petit príncep’, d’Antoine de Saint-Exupéry, un dels contes més emblemàtics mai escrit, ple de frases famoses per la seva bellesa i de valuoses lliçons de vida que s’ha de disfrutar i assimilar almenys un cop a la vida, i més si l’oportunitat es presenta a tocar de casa el dissabte a les 19 h i el diumenge a les 12 h a la sala Sant Pacià.
Teatre per al Dia Internacional contra la violència envers les dones
Per una altra banda, en el marc dels actes del 25N Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, la Companyia Clip Teatres està presentant avui, en dues sessions, 19 h i 21 h a al Casal de barri de Can Portabella, l’espectacle ‘Homenatge a les nostres àvies’, una proposta creada, dirigida i interpretada per Marta Genís i Àngels Castuera, que és un homenatge a les dones que 80 anys enrere van lluitar, des de l’àmbit públic i privat, per defensar els drets de les dones.
A l’espectacle, itinerant, apareixen noms d’activistes reconegudes històricament, i també les vivències de dones anònimes, veïnes del poble de Sant Andreu o de molts altres indrets: expliquen la vida al front, a la rereguarda, a les presons o a l’exili.
Fotografia de portada: equip d’Un petit príncep’, del Grup Teatral Antifaz | GTA
Fotografia interior: elenc de ‘La violinista a la teulada’, de La Lírica de Sant Andreu | LSA