Després de viure la Diada, amb el que comporta d’exaltació de les arrels tradicionals i culturals catalanes, resulta de tot punt adequat recordar l’existència d’aquest curs que vetllarà per al futur de la dansa més emblemàtica de Catalunya que, mentrestant, continua ben viva.
Sense anar més lluny, el mateix dia 10 a la tarda a la plaça de can Fabra es va celebrar una audició de sardanes amb la Cobla Mediterrània entre els actes d’anticipació de la Diada. L’acte el va organitzar un seguit d’entitats andreuenques: Associació de veïns i veïnes de Sant Andreu de Palomar, Foment Sardanista Andreuenci Òmnium Cultural de Sant Andreu.
La Societat Cultural i Esportiva La Lira de Sant Andreu de Palomar organitza aquest curs per a motivar l’aparició de nous monitors i monitores de sardanes. La intenció és que el jovent sardanista tingui més coneixements de la dansa ja que la formació engloba diferents àmbits: història, música, dansa, preparació física i recursos pedagògics al voltant de la sardana.
Amb aquesta preparació, es podran aconseguir uns bons coneixements que, un cop transmessos als nous balladors i balladores a escoles, entitats, casals de gent gran, etc., produiran un relleu generacional d’alta qualitat. Els únics requisits per a inscriure-s’hi són saber comptar i repartir sardanes, i ser major de 16 anys.
Els cursets s’impartiran en cinc sessions a la seu de la SCE La Lira (carrer de Coroleu, 15), que actualment compta amb una secció, el Grup Sardanista Maig, que és capdavanter en aquesta disciplina. Les classes es faran els dissabtes 26 de setembre i 3, 10, 17 i 24 d’octubre, de 9.30 a 13.30 h i de 15.00 a 19.00 h. El preu del curs és de 80 €.
Més informació i inscripcions a infolalira@gmail.com. Les inscripcions es poden formalitzar fins al 17 de setembre.
Fotografia: l’audició de sardanes a la plaça de Can Fabra del 10 de setembre amb la Cobla Mediterrània | Pau Vinyes
Fotografia: l’audició de sardanes a la plaça de Can Fabra del 10 de setembre amb la Cobla Mediterrània | Pau Vinyes