Amb motiu del 50 aniversari del conegut grup de teatre amateur, aquesta entitat desenvoluparà al llarg de l’any 2020 un seguit d’actes especials que no formen part de la seva activitat habitual, entre els quals destaquen una exposició, una trobada amb els antics i actuals socis i col·laboradors, un musical i un muntatge teatral adreçat a famílies amb infants que s’estrena aquest dissabte a les 12:00 hores als Locals de Sant Pacià i es repetirà demà i el pròxim cap de setmana els mateixos dies a les mateixes hores.
L’obra seleccionada és un dels contes més emblemàtics mai escrit, que resulta interessant, entretingut i valuós tant per persones grans com menudes. Es tracta d’El petit príncep, d’Antoine de Saint-Exupéry en versió d’Eva María Fernández.
La seva respectuosa adaptació ha combinat la fidelitat pel que fa al text original, aprofitant els diàlegs presents al llarg de l’obra, i la recreació sobre l’escenari dels diferents espais narratius amb uns mitjans senzills però molt efectius: les possibilitats que ofereixen les diferents llums dels focus, la utilització del ciclorama que permet projectar dibuixos i imatges de gran dimensió, i altres tècniques visuals. El resultat és un espectacle molt atractiu per la vistositat i la varietat de la seva presentació.
Un altre element decisiu en el disseny del muntatge ha estat l’afegit d’unes melodies especialment creades per l’ocasió. Agustí Busom, reputat músic andruenc, líder del recentment desaparegut grup Abús, que va deixar uns quants discos molt apreciats i que està estrenarà nou projecte al febrer, és el responsable de la música i de les lletres que s’acoplen i alhora potencien exquisidament les emocions i els sentiments que la història desperta.
L’argument consisteix en explicar la sorprenent relació d’amistat que neix enmig del desert entre un aviador, que ha hagut de realitzar un aterratge d’emergència, i un curiós infant, que afirma ser el príncep d’un llunyà planeta on viu amb una rosa fràgil i presumida i tres volcans. L’afany de descobrir la veritable amistat l’empeny a viatjar per diferents planetes on coneix diversos personatges que el fan pensar que els adults són gent absurda com ho demostren l’afany de poder i autoritat representat pel rei, el vanitós que només vol ser admirat, l’afany de posseir amb egoisme de l’home de negocis o la vergonya i manca de voluntat per part del bebedor.
Finalment, arriba a la Terra, on coneix una guineu que esdevé especial per a ell, un personatge clau que el fa descobrir el secret de l’existència que consisteix en adonar-se que l’essencial és invisible als ulls i que l’amistat és un vincle relacionat amb el compromís de crear uns lligams forts amb un altre. Aquesta revelació li fa entendre que ell s’estima la rosa del seu planeta perquè li resulta especial. Quan ha entès aquest principi, pot donar per finalitzat el seu viatge i retornar a allà d’on ve. La serp representa el retorn a un mateix, el final del camí que resol tots els enigmes.
En poc més de seixanta minuts, El petit príncep és un tresor ple de frases emblemàtiques de gran bellesa i de valuoses lliçons de vida que s’ha de disfrutar i assimilar almenys un cop a la vida, i més si l’oportunitat es presenta a tocar de casa.
Fotografia: Un instant del muntatge | Grup Teatral Antifaz