El festival Dau Barcelona, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i que té com a propòsit donar a conèixer els jocs de taula, especialment els contemporanis, entre les famílies de Barcelona, ha aconseguit tancar la vuitena edició superant els 30.000 visitants, reunir la participació de 48 editorials, 47 entitats i 13 clubs i organitzacions de joc històric i miniatures, ocupar més de 600 taules de joc i omplir de continguts i activitats més de 8.000 m² de superfície que el recinte de la Fabra i Coats va posar a la seva disposició.
També les activitats paral·leles han reeixit ja que l’Ajuntament assegura que les Escoles al Dau, el Dau Sènior, el Dau Pro, el Dau Tradicional, el Dau de Nit, el curs de formació El joc a l’aula, destinat a docents, i la presentació simultània del festival a onze equipaments municipals de tots els districtes de la ciutat han tingut un ampli seguiment.
El dissabte el Sant Andreu Teatre va acollir el lliurament de premis Dau que van reconèixer l’australià Phil Walker-Harding com a millor autor, la nord-americana Elizabeth Hargrave com a millor autora vovella, el nord-americà Philip Orbanes amb el premi especial a una vida dedicada al joc, i a Israel Centreo i Sheila Santos amb el guardó a millor joc publicat originalment a l’Estat.
El nord-americà Philip Orbanes, un expert que ha dedicat tota la vida al Monopoly, es va aficionar amb vuit anys amb els seus oncles i el fascinava sentir, per primer cop, que era igual de bo que ells. Uns anys més tard, quan ell ja havia creat el seu propi negoci dedicat al ram del jocs de taula, va ingressar a la companyia nord-americana que gestionava el Monopoly.
En aquesta vuitena edició del festival del joc s’hi ha trobat un espai dedicat al joc en català i uns altres destinats als més petits i a la història.
Fotografia: Un instant de l’edició de l’any passat | juguetesb2b.com