L’Institut de la Cultura de Barcelona ha organitzat un any més el Festival del Joc pels dies 23 i 24 de novembre. Els 8.000 m² de recinte de la Fabra i Coats i la plaça de Can Fabra acolliran els milers d’assistents de forma gratuïta.
La ideologia del certamen és que, en un entorn tan digitalitzat com l’actual, els jocs tradicionals segueixen sent interessants i divertits. L’objectiu és incitar a les famílies a que coneguin jocs i els incorporin a la vida quotidiana. El festival posa a l’abast jocs de taula contemporanis i tradicionals, de miniatures, de cartes, de rol, de simulació històrica, bitlles, vèlit, la morra i el futbol botons, entre d’altres. A més, s’inclouen d’altres per fomentar la cultura catalana. Totes aquestes activitats estan dividides en un total de 9 seccions, entre elles el Gran Dau, format per gairebé 250 taules de partides per tots els gustos.
Per altra banda, hi ha seccions dedicades a actors del món del joc perquè es puguin donar a conèixer. El Dau Pro, per exemple, és un espai on editors, autors, il·lustradors i premsa poden relacionar-se. Al Dauet, per altra banda, editorials especialitzades en jocs infantils poden mostrar el seu catàleg. També es dediquen espais a estudiants d’escoles i membres de llars d’avis de tota la ciutat. Per últim, l’Associació Ayudar Jugando cedeix la ludoteca perquè els assistents puguin jugar tota la nit de dissabte.
El Sant Andreu Teatre serà l’escenari de la gala dels premis Dau Barcelona, els guardons que reconeixen els autors i divulgadors de jocs de taula, cedits per especialistes d’arreu del món. El festival també serà el marc de la final del VI Concurso de Protojuegos Verkami. El dissabte s’anunciaran els quatre finalistes i el guanyador. A més, els assistents podran veure els prototips dels 20 finalistes al llarg de tot el cap de setmana.
Fotografia: Imatge d’arxiu d’una edició anterior | Ajuntament de Barcelona