Després d’acabar la temporada anterior amb una xifra rècord d’espectadors, concretament 50.334, el SAT! comença amb renovades energies el curs 2019-20 aquest divendres a les 20:30h. A l’acte inaugural es podrà gaudir de l’espectacle Eh man hé, de la companyia Zero en Conducta, guardonat amb el Premi Drac d’Or del Jurat Internacional i Jurat Juvenil i Drac d’Or a la millor interpretació a la Fira de Titelles de Lleida. És un acte institucional obert parcialment al públic amb reserva prèvia.
La sala seguirà amb la seva planificació bàsica que es desglosa en quatre grans apartats: els espectacles adreçats a tota la família amb la mirada posada especialment en els infants, els muntatges de dansa, el Fica’t al SAT! perquè les companyies de Sant Andreu puguin mostrar els seus treballs en un teatre professional i l’últim mes reservat per festivals de final de curs i actes similars.
La programació familiar arrencarà oficialment el 15 de setembre amb l’estrena a Barcelona de La lluna en un pot (un espectacle incomprès) de la companyia La Petita Malumaluga que es podrà veure a les 11h, a les 12:30h, a les 17h o a les 18:30. L’espectacle forma part del Cicle Remenuts i, per tant, presenta unes característiques especials: durada de 35m, sense text i amb petits (de 0 a 3 anys) i grans asseguts sobre l’escenari. És un muntatge amb música en directe, dansa, teatre, tecnologia i un llenguatge no infantilitzat que explora amb optimisme els racons emocionals d’una lluna a la recerca de la seva essència.
De setembre del 2019 a maig del 2020 es podran veure al SAT! un total de 23 propostes per gaudir amb la família. D’aquestes, dues s’inclouen dins del Festival El més petit de tots i cinc són estrenes: KL’AA, la teva cançó, de la Cia. Inspira Teatre; Un SAT! de cartró, de Cia. CreaMoviment; Quotidiafonismes de Cia. Bufa&Sons; L’Odissea Latung La La, de David Ymbernon; i Camí a l’escola, de la companyia Campi qui pugi.
La sala també segueix apostant per espectacles dirigits a la primera infància (nens i nenes de 0 a 5 anys ) amb el Cicle Remenuts, que busca la proximitat amb l’escena amb el públic assegut damunt l’escenari i un aforament reduït. A banda de La lluna en un pot (un espectacle incomprès) de La petita Malumaluga, completaran el cicle KL’AA, la teva cançó, de la Cia. Inspira Teatre; El peix irisat, de Cia. Tanaka Teatre; Musicals per als més menuts, de la Cia. Pels més menuts; L’Odissea Latung La La, de David Ymbernon; Un dia, de la Roseland Musical; i Cuida’l, de la companyia Fes-t’ho com vulguis.
La programació familiar compta també amb propostes de dansa i moviment com les dues de Roberto G. Alonso Zaquizamí i Marúnica; Ex-libris, una creació de circ de la companyia Voël; Klé, la darrera producció de la creadora Teia Moner i la companyia Addaura Teatre Visual; i Piccolo circ de fil, d’Antonella d’Ascenzi.
Pel que fa a la dramatúrgia, cal destacar dos espectacles familiars que aborden temàtiques complexes com és ara Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol, de La Pera Llimonera, que ha rebut el premi del Públic al Millor Espectacle de la Mostra d’Igualada 2019 i que parla de la guerra i la immigració; i Camí a l’escola, el nou espectacle de Campi Qui Pugui que ha dirigit Rosa Díaz i que s’inspira en el documental Sur le chemin de l’école sobre les adversitats que molts nens i nenes han d’enfrontar diàriament per anar a l’escola.
La programació de dansa s’encetarà els dies 27 i 28 de setembre amb l’estrena en format de sala de [kórps], de Miquel Barcelona, que serà tema d’un pròxim article juntament amb la resta de les propostes de dansa de la temporada.
Fotografia: Imatge relativa a La lluna en un pot | Sant Andreu Teatre