Queda una setmana per Pasqua i, abans de l’aturada vacacional durant la Setmana Santa, les companyies estrenaran tres obres al districte de Sant Andreu. El grup Adulterats estrenarà Les noies del calendari, Arsènic Teatre ha programat l’obra Geometria humana i Sant Pacià Teatre presentarà l’estrena més rellevant del cap de setmana amb Barcelona, de Pere Riera.
Les noies del calendari ja es va estrenar a Els Catalnistes el novembre de 2016. Aquest cop, però, l’encarregat de posar-la en escena serà el grup Adulterats a L’Ateneu de Sant Andreu. És una simpàtica i alhora emotiva comèdia anglesa de Tim Firth que es podrà veure dissabte a les 21.30 i diumenge a les 18.30h farà les delícies d’un públic delerós de passar una estona entretinguda. Es tracta d’un grup de dones que volen aconseguir diners per la lluita contra la leucèmia amb la venda d’un calendari on apareixeran mig despullades.
El diumenge hi haurà més oferta teatral amb l’obra Geometria humana que representarà Arsènic Teatre a Els Catalnistes. Geometria humana és una comèdia basada en personatges tòpics de l’actualitat perfectament identificables per qualsevol espectador: la banquera autoritària, la periodista fatxenda, el locutor seductor, l’actriu de serial, el mànager obsessiu, etc.
L’estrena més rellevant és Barcelona, de Pere Riera, dirigida per Josep Puga, a càrrec de Sant Pacià Teatre. En molt poc temps, Pere Riera s’ha convertit en el dramaturg més rellevant del panorama teatral català amb obres d’èxit aclaparador com Lluny de Nuuk, Desclassificats i la pròpia Barcelona, estrenada a la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya. Aquesta última és una obra molt consistent, amb una ambiciosa posada en escena i que romandrà molts dies en cartell als locals de la parròquia: dissabtes 17 i 24 de març (21h), diumenges 18 i 25 de març (18h) i divendres 23 de març a les 21h.
Barcelona se centra en dues dones, la Núria i l’Elena, que han estat molt temps separades per l’esclat de la guerra civil, però que es retroben el 17 de març de 1938, durant el bombardeig de Barcelona per part de l’aviació italiana. L’Elena aterra de nou a la casa on viu la Núria, amb la seva família, els sogres i uns amics. Segons l’autor, el retrobament desperta la contraposició entre les seves dues maneres d’entendre la lluita, la resistència i la capacitat de conservació d’allò que és propi d’una ciutat i un país.
Josep Puga, el director de l’obra, estava molt interessat des de fa temps en estrenar aquesta obra perquè sempre havia escoltat la seva mare dir que, precisament, aquell terrible episodi bèl·lic va ser especialment cruel a Sant Andreu de Palomar. Finalment, ho ha aconseguit i la primera funció coincidirà justament amb el compliment dels 80 anys d’aquell tràgic esdeveniment. Sant Pacià Teatre aprofitarà l’ocasió per contextualitzar aquells fets mitjançant una petita exposició al vestíbul de la sala amb fotografies i articles de premsa sobre els bombardejos a casa nostra.
Fotografia: Actors que participen a Barcelona | Ajuntament de Barcelona