Amb només set anys, en Max Sampietro ja ha aparegut a tots els televisors de Catalunya. Ell és un dels protagonistes de ‘La llum d’Elna’, una pel·lícula històrica de Sílvia Quer que es va estrenar ahir a la nit a TV3.
“És una història sobre la guerra i com una dona va salvar 597 nadons” comenta Sampietro, veí de Sant Andreu. Per aconseguir el paper del Pat, el fil conductor de la història, va haver de superar tres càstings on es van presentar més de 500 nens d’arreu de Catalunya. Llavors només tenia sis anys i recorda entre riures que quan li van donar el primer text encara no sabia llegir “me’n van haver de donar un altre amb lletra de pal” explica en Max.
El rodatge va durar tot el mes de juliol del 2016 i com que no podien rodar a l’edifici de la maternitat, perquè actualment és un museu, van haver de gravar en dos espais diferents. Els exteriors són en realitat la Torre Roura, a Calonge. Allà hi van estar dues setmanes i mitja fins que es van rodar les escenes interiors, a una casa de Valldoreix.
La història és narrada des del punt de vista del Pat i explica l’obra d’una dona Suïssa, l’Elisabeth Eidenbenz, que va fundar una maternitat a la Catalunya Nord per ajudar a les refugiades embarassades que havien fugit de la Guerra Civil Espanyola i dels nazis durant la segona Guerra Mundial. Moltes d’elles es trobaven al camp de refugiats d’Argelers, on la taxa de mortalitat entre els nadons era del 90%.
Per aquest motiu no tots els actors eren catalans, sinó que n’hi havia que parlaven en francès o castellà. En Max explica que el seu text durant el rodatge era en català, però que després va haver de doblar-lo en castellà.
Després d’assajos, estudiar bé el paper, setmanes fora gravant i conèixer grans actors, què és el que li ha agradat més del rodatge? La claqueta. I és que al llarg de la pel·lícula ha demostrat ser un gran actor sense perdre la innocència d’un nen de set anys.
Fotografies: Max Sampietro durant el rodatge de ‘La llum d’Elna’ | CCMA