En el marc de l’impuls de noves propostes i d’obertura al barri que la Societat Cultural i Esportiva La Lira va emprendre des del mateix moment de la inauguraciói de la seva reforma, arriba aquest divenders una nova aposta de l’entitat del carrer Coroleu. Ens referim a la Mostra de microteatre ‘Microhistòries a prop de la Lira’ prevista per aquest divendres a les nou de la nit. Es tracta de gaudir del teatre fent, alhora, un recorregut per l’entitat i descobrint que gairebé en qualsevol indret es pot desenvolupar una història d’allò més interessant, divertida o perturbadora.
D’aquesta manera, que ningú no esperi seure tranquil·lament en una cadira per veure sortir els actors a l’escenari. Ben al contrari, per grups de 15 persones i amb un guia de referència per no perde’s, s’haurà d’anar a la recerca de l’espai teatral i, de moment, és un secret molt ben guardat que solament podran desvetllar els seixanta espectadors que s’espavilin en aconseguir una entrada.
Amb aquesta mostra, La Lira es vol apropar a les noves tendències dramàtiques que tan bon resultat de públic estan assolint al centre de Barcelona i arreu del món. El públic, més aviat jove, sembla que ha descobert una nova màgia teatral en aquest format més proper a la seva forma d’entendre les experiències de la vida, lligades artísticament a formats diversos que tenen en comú la síntesi i la concisió, no mancades d’un missatge de profunditat en alguns casos.
Els títols seleccionats són obres contrastades en aquest nou univers escènic. I ja han passat per festivals del gènere com el Festival Píndoles o el Nanoteatre de Gràpia, o s’han estrenat en indrets consolidats del circuit com Cotxeres Borrell o el propi Microteatre de Barcelona (“la Meca” d’aquesta moguda). Fins i tot, alguna de les obretes ja porta més de 800 espectadors que, tenint en compte les petites audiències del format i la no gaire llunyana estrena, és tot un rècord.
A més, els quatre textos compten amb la participació d’actors joves però molt competents amb formacions sòlides i que provenen de l’Institut del Teatre, de l’Aula o de Nancy Tuñón. Fins i tot, hi ha alguna personatge de TV3, com Jaume Casals, que s’ha pogut veure a la sèrie de La riera fent el paper de Bruno. També hi ha presència destacada entre els autors, perquè un dels textos el signa en Joaquim Bundó, actualment l’autor més prolífic de microteatre a Catalunya.
A nivell andreuenc i com a cirererta del pastís, destaca el concurs de l’artista andreuenc Agustí González, darrerament implicat en el projecte musical Jarks, que vam poder seguir abastament a TV3 aquesta tardor i en moltes altres aventures, algunes de les quals esperem arrelin aquí a casa nostra. En el cas que ens ocupa és el director d’un dels quatre muntatges.
Així doncs si voleu saber com acaba ‘47 finestra‘, que tracta de dues amigues a punt de començar un viatge; ‘Moro‘, que despulla els dilemes ètics d’un polític; ‘L’espera‘, que ens mostra tres germans que descobreixen un objecte que les canviarà per sempre més o ‘Tacones lejanos‘, que ens presenta una parella on res és el que sembla,us podeu apropar a La Lira el proper divendres a les nou, prèvia reserva a infolalira@scelalira.cat o comprant les entrades a la secretaria de l’entitat fins el mateix dia 8.
En aquesta ocasió, a més, un dels lectors d’Andreuenc amb compte de Facebook podrà endur-se’n dues entrades de franc per l’espectacle marcant m’agrada i compartint el cartell de la mostra que promocionarà Andreuenc a la seva pàgina.
Esperem que la mostra sigui tot un èxit, perquè ens han assegurat que podria ser l’inici d’altres sessions del mateix tipus, fins i tot amb la possibilitat que grups o actors de casa nostra s’engresquin a participar-hi.
Fotografa: 47 finestra | Microteatre a La Lira.