Aquesta tarda s’ha fet l’acte institucional amb el qual s’ha conclòs la celebració dels 35 anys del Taller de Músics, que des de 2012 té la seva seu al Centre Cultural Can Fabra. L’esdeveniment ha comptat amb la presència institucional del president de la Generalitat de Catalunya Artur Mas, l’expresident Pasqual Maragall, el conseller de cultura Ferran Mascarell, l’alcalde de Barcelona Xavier Trias, el tinent d’alcalde de cultura Jaume Ciurana, el regidor del Districte de Sant Andreu Raimond Blasi i els diputats David Fernández i Xavier Sabaté, entre d’altres.
L’acte ha començat amb el parlament del fundador del Taller de Músics, Lluís Cabrera, que ha recordat que va ser en el barri del Raval on va començar tot l’any 1979. Amb orgull ha reconegut que “vam ser la primera entitat privada que va entrar al Raval, amb unes condicions molt difícils”, remarcant que fins els anys 90 ningú va entrar en aquest barri barcelonès, en el qual ha afirmat que “si tu no ocupes els carrers els ocupa la màfia”. Seguidament ha dit que a Sant Andreu de Palomar, l’escola de músics està duent a terme una “xarxa cohesionadora” i ha apelat a la necessitat de que hi hagi més connexió entre l’ensenyament i la cultura, ja que “d’aquesta manera s’entendria millor”.
A continuació ha pres la paraula l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha definit a Lluís Cabrera com un “lluitador nat”, que ha estat capaç d’aconseguir que l’entitat arribi als 35 anys d’història gràcies a la seva “lluita per la cultura, la creativitat, la innovació i el benestar”. Trias també ha recordat que coneix a Cabrera des de què va ser conseller de presidència de la Generalitat de Catalunya.
El darrer en fer el seu parlament ha estat el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, que ha felicitat al fundador, al professorat i a l’alumnat present a l’acte per haver aconseguit “sobresortir i ser excel·lents” i haver complert una funció cultural i educativa. Mas també ha apuntat que “també Catalunya ha après com fer les coses en aquestes dècades gràcies a haver tingut sentit social, apostar per la cultura i l’educació”. El president també ha recordat que en aquests 35 anys l’escola de músics ha passat per temps difícils, reconeixent que “heu treballat molt i no ha sigut fàcil”.
Seguidament el professorat i l’alumnat de la formació més representativa de l’escola, l’Original Jazz Orquestra, han fet una actuació musical d’uns 30 minuts. Aquest ha estat el pas previ al brindis final que posava el títol a l’acte, anomenat Alcem la copa, que tanca les celebracions que es van iniciar ara fa un any amb la festa Alcem la veu.
Fotografia: Lluís Cabrera fent el primer dels parlaments | Jordi Royo